Menu

Kestävää sheivausta

Vihreä ajattelu hiipii kaikkialle, jopa sheivereihin! BIC on alkanut valmistaa biohajoavasta muovista sheivereitä, jotka ovat ekoa vihreää väriainetta myöden. Höylään hankittavat extra-terät on lisäksi pakattu 100% kierrätettyyn pahviin ja pakkausten painomusteen väri on peräisin soijasta.

Pitäisi varmaan laskea, kuinka ekologinen sheiveri oikeasti on. Kyse on kuitenkin tavarasta, jonka osia heivataan roskiin muutamien käyttökertojen jälkeen (terää suositellaan käyttämään 10 kertaa). Biohajoava muovi ehkä vaan yllyttää ajattelemaan, että tavaraa on ok heittää pois parin käyttökerran jälkeen. Itse biomuovin valmistusprosessi, onko se ekologista sekään? Siinäpä aihe, jonka pariin palaan kesän aikana.

HUOM! Teksti korjattu! Alkuperäisessä blogauksessa kirjoitin, että sheiverit valmistetaan kierrätysmuovista, mutta ei sentään. Kyseessä on siis biohajoava muovi. Tuotteen valmistuksessa on käytetty myös lasia.