Menu

Ich möchte Kaugummi haben!

Vaikka saattaakin vaikuttaa siltä, että kokemani Berliini on vaaleanpunainen, ei kaikki ole täällä paremmin kuin Suomessa. Tietenkään! On vain kivempi kirjoittaa positiivisia huomioita, kuin niitä negatiivisia.

Kirjoitan Kemikaalicocktailissa lähtökohtaisesti niin paljon negatiivista ja ahdistavaa asiaa (kemikaalien vaarat, syöpäriskit, ilmastonmuutos jne.), että niiden rinnalla tykkään keskittyä hyvän makuisiin, kauniin näköisiin ja inspiroiviin asioihin – kuten purkan kuvaamiseen uutta, Mauerparkista ostamaani laukkua vasten!


Juuri xylitoli-purukumi on asia, jota kaipaan täällä Berliinissä kovasti. Miten on mahdollista, ettei xylitoli ole Suomen suurimpia hittituotteita maailmalla?! Käsittämätöntä. Jenkit olisivat ihan salettiin jo brändänneet sen, samaan tapaan kuin mustikatkin!

Syön purkkaa monta kertaa päivässä, aina aterioiden jälkeen. Miksi? Lue aikaisempi blogaukseni. Berliinistä saa valitettavasti ainoastaan aspartaami-purkkaa ja koska Suomesta mukanani tuomat varannot loppuivat jo viime viikolla, oli onni, että pariksi yöksi kylään saapunut ystäväni toi kunnon purukumiarsenaalin mukanaan, kiitos Noora! Mutta kannattaa muistaa, että myös monissa xylitoli-purukumeissa on aspartaamia, lukekaa siis tuoteselosteet huoella. Itse suosin yleensä Jenkki-Junior – lastenpurukumia (luepa muuten blogaukseni Lapsilta kiellettyä purkkaa).

Niistä Berliinin negatiivisista puolista. Olen saanut selville, että ulkomailta Berliiniin muuttaneiden terveydenhuolto on kuulemma kimurantti juttu. En tiedä aiheesta paljoakaan, mutta jos menet naimisiin paikallisen kanssa, pääset hänen terveydenhuoltonsa piiriin, jolloin asia on huomattavasti helpompi ja halvempi. Jos siis muutat tänne, pidä huoli että pysyt terveenä. Tai menen naimisiin! Toinen negatiivinen asia on vastikään mainitsemani mukaluomu. Olen jo parilta taholta kuullut, että Saksassa etenkin tavallisten kauppojen luomutuotteiden seassa on mukaluomua. Miten ne sieltä tunnistaa? Ei hajuakaan! Mutta ilmeisesti luomukauppojen valikoimiin voi suhteellisen hyvin luottaa, joten suosin niitä.

Kaikki ei siis ole täydellistä täälläkään, mutta moni asia on kyllä paremmin. Berliinisuosikkeja tulossa, listani senkun kasvaa!

Psst… Olotilassa uusin Berliini-videoni, jossa on muuten ison maailman meiniki!