Menu

Ich bin ein Berliner…

Perillä! Sateinen Berliini ja uusi ”koti” ottivat meidät vastaan isolla luomuhalilla ja nyt edessä on kaksi kuukautta jotain mahtavan jännittävää… Niin kuin John F. Kennedy kuuluisassa puheessaan totesi: Ich bin ein Berliner! Tai ainakin seuraavat kaksi kuukautta olen eine Berlinerin

Hieno pätkä. Odotan innolla sukelluksiani Berliinin historiaan.

Kerroin teille aikaisemmin, että lentokoneen sijaan aiomme hankkitua Berliiniin laivalla. Se meni oikein leppoisasti.

Loikkasimme perjantai-iltana laivaan Vuosaaren satamassa (joka muuten on iso, sekava, ruma ja ankea, eikä siellä ole pankkiautomaattia) ja perillä Rostockissa olimme lauantai-iltana klo 23 paikallista aikaa. Olin buukannut meille hotellin, joka sijaitsee niin lähellä Rostockin rautatieasemaa, että sen voisi melkeinpä sanoa sijaitsevan rautatieasemalla. Rostock-Berliini – junalle ei tarvinnut varsinaisesti siis hankkiutua, riitti kun rullasi laukut hotellista parin metrin päähän ja astui junaan, joka muuten maksoi kahdelta vain reilut 30 euroa!

Kahden hengen Berliiniin hankkiutuminen maksoi kaiken kaikkiaan 335 euroa. Hinta sisältää seuraavat:

  • laivamatka Helsinki-Rostock (B-hytti)
  • taksi Rostockin satamasta hotellille
  • hotelliyö Rostockissa
  • juna Rostock – Berliini
  • taksi Hauptbahnhofilta Prenzlauerbergiin

Minusta hinta on todella ok. Täytyy myös todeta, että on hienoa huomata astuuvansa ulos omalta mukavuusalueeltaan. Kun saavuimme yöllä sateiseen Rostockiin, jonka satama-alue on vähintään yhtä ankea kuin Vuosaaren, tuntui samalta kuin pienenä kesäleirin alkaessa: ahdisti ja teki mieli palata kotiin, mutta samalla jännitti ja odotti tulevaa, koska tiesi, että leiristä tulee mahtava.

Tästä kesästä tulee kuulkaas upea! Sen lisäksi, että Kempparista tulee parin kuukauden ajaksi Berliini-painotteinen, saatte lukea YLEn Olotilasta ensi viikosta alkaen 12-osaista Nooran 12 syytä rakastaa Berliiniä – juttusarjaa. Vinkkailen ja linkkailen heti kun eka videopostaus on verkossa.

Psst… Maksoin juuri erinomaisesta thai-ruoasta 3,50 euroa. Suomessa sen hinta olisi ollut kympin enemmän. Aika jees.