Menu

Jurlique on ihan kiva, mutta ei täydellinen

Minulta on muutamaan otteeseen kyselty mielipidettä Jurliquen tuotteista. Sain maahantuojalta läjän testereitä, muistaakseni jo vuoden vaihteessa, mutta vasta nyt olen saanut testattua useampaa tuotetta.


Selvennykseksi heti alkuun, että Jurlique EI ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Vaikkeivät tuotteet sisälläkään parabeenejä (hyvä juttu), on niissä silti käytetty synteettisiä säilöntäaineita (esimerkiksi Cocamidopropyl Betaine). Jurliquen kosmetiikka sisältää myös luonnonkosmetiikassa kiellettyjä PEG-aineita (nk. etoksyloituja raaka-aineita), joita on lähes kaikessa markettikosmetiikassa. Nämä asiat on erittäin tärkeä tiedostaa etenkin, jos vertaa näitä tuotteita luonnonkosmetiikkatuotteisiin.

INCI-listaa tarkastellessa ainesosat ovat kyllä suurelta osin aikamoisen vakuuttavia, eli Jurlique on huomattavasti parempaa kamaa kuin peruskempparibrändit. Jurliquen raaka-aineista iso osa kasvetetaan brändin omalla tilalla Australiassa ja kaikki itse kasvatettu on biodynaamista. Se on tietenkin hieno juttu.


Olen tähän mennessä testannut mm. sarjan kasvojenpuhdistusaineita, joista en tykännyt. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että omalle iholleni eivät sovi maitomaiset puhdistusaineet ollenkaan. Siksi esimerkiksi kaikki kuvan tuotteet olivat pettymiksiä: kasvot eivät tuntuneet puhdistuvan.


Mutta sitten huomasin, että testeripussien joukossa oli vielä yksi puhdistusaine: Foaming Facial Cleanser. Se toimii itselläni hyvin! On tietty todettava, että testeripussien määrä riitti vain parin viikon puhdistukseen, mutta tuntuma on aika jees. Harmi vaan, että tässäkin tuotteessa on synteettisiä säilöntäaineita 🙁

Sarjan käsirasva tuntui kivalta, mutta testerissä ei ole INCI-listaa, joten en saa avattua sitä nyt tähän tämän enempää. Toisaalta, eiköhän tärkein asia ole jo selvää: Jurlique ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta se on suurelta osalta biodynaamisesti viljellyistä raaka-aineista tehtyä ja parabeenivapaata, joskin valitettavasti PEG-aineita ja synteettisiä säilöntäaineita sisältävää.

Scarlett Johansson kertoo uusimmassa ELLEssä suosivansa Jurliqueta ja niin tekee ymmärtääkseni moni muukin starba. Imagoasiat ovat tärkeitä ja kun merkki saa megajulkkiksia riveihinsä, on se aina iso myyntivaltti. Saisipa Weledakin jonkun megajulkkiksen kasvokseen!

Psst… Koska kasvojenpuhdistusainetestereitä jäi yli, annan ne tänään ystävilleni. Saatte sitten kuulla heidänkin mielipiteensä aineista!