Menu

Trocadero on terveellinen ruokataivas

Hei kaverit! Taas on vietetty pari päivää materiaalinkeruureissuilla, mulla on teille ”hyvää shittiä”.

Kempparissa on etsitty oikein yhteisvoimin ravintoloita, joista saa terveellistä ja huokeaa ruokaa. S on kehunut Trocadero-nimistä lounasravintolaa minulle ainakin vuoden päivät ja nyt olen vihdoin päässyt testaamaan ruokaa itsekin, kahdesti itseasiassa. Mikä paikka ja mitä ruokaa!


Tämä pieni, sympaattinen ravintola sijaitsee vilkkaalla Uudenmaankadulla, mutta se on silti lähes huomaamaton. Enää en tosin ihmettele miksei kadulla ole mainoskylttejä: paikka on erittäin suosittu ja kuulemma usein täynnä. Moni ottaakin lounaan mukaan. Tarjolla on aina upea salaattivalikoima sekä päivän pasta, keitto, falafelit, liharuoka ja erilaisia piiraita. Itse olen ottanut molemmilla kerroilla salaatin ja keiton, hinta on 7,5 euroa. Pasta ja salaatti maksaa 8,50.


Parasta Trocaderossa on, että kaikki on tehty alusta alkaen itse – myös oliivien marinadi! – ja ruokavammainen ei maitoa-vehnää-hiivaa – ihminenkin saa syödäkseen herkkuja lautasen täydeltä. Kuvan salaatti ja keitto maistuivat ihan uskomattoman herkullisilta!

Ne teistä, joilla on monia allergioita tai yliherkkyyksiä tiedoksi vielä, että omistaja – joka myös valmistaa ruoan – tietää jokikisen raaka-aineen ja mausteen ulkoa, eikä Trocaderon ruoassa todellakaan käytetä natriumglutamaattia tai muita E-höysteitä. Aitoja mausteita, tuoreita vihanneksia (ja hedelmiä) ja laadukkaita raaka-aineita. Myös kasvissyöjä saa Trocaderosta kattavan lounaan: oma lounaani kuvassa on täysin lihaton.

Trocaderossa ideana on siis syödä reilu salaatti, jonka kylkeen ottaa joko pastan, keiton tai muita vaihtoehtoja. Näin vatsa täyttyy pääosin salaatilla, joka on tietenkin hyvä asia ja huomattavasti parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi täyttää itsensä pelkällä pastalla. Tarjolla on myös tuoreita, itseleivottuja sämpylöitä, maistuvat kuulemma erittäin herkulliselle. Hinta-laatusuhde Trocaderossa on ehkä Helsingin paras. Taidan siirtää työhuoneeni Punavuoreen.

Trocadero löytyy osoitteesta Uudenmaankatu 2.