Menu

Superherkkuja

Nutrix-Olli on mainio reseptilähde. Kun haluan korvata epäterveellisiä herkkuja terveellisillä herkuilla, löytyy Ollilta aina hyviä vinkkejä. Tässä todiste siitä! Näiden reseptien ideana on korvata maito-sokeri-huono rasva-vehnä-huttuherkut aidoilla luonnon herkuilla.

JÄÄTELÖ

 • Purkillinen Kara-kookoskermaa
 • Luomuavocado
 • Puolikas pussi pakastemarjoja (mustikka aina varma valinta)
 • Iso ruokalusikallinen kotimaista luomuhunajaa

Ota syvä lautanen, sekoita Kara ja hunaja keskenään, leikkaa avocado kahtia ja kaavi ”liha” lusikalla hunajakerman sekaan (vaikka paloina). Sitten vaan sopivasti pakastemarjoja päälle. Valmistusaika on about sama, mikä menee jäätelön leikkaamiseen ja lautaselle siirtämiseen.

VINKKI: Kookoskerma vie useimmilla aika nopeasti maidonhimon ja kotimainen luomuhunaja marjoineen vie karkkihimon. Eikä tämä lihota!

SIPSIT

 • Iso luomubataatti tai lanttua!
 • Kylmäpuristettua luomukookosöljyä
 • Raffinoimatonta merisuolaa (Urtekram, tai punaista vuorisuolaa, EI Pan-suolaa!!)

Laita kattilaan tai pannuun reilusti kookosöljyä ja leikkaa bataatista juuri sen näköisiä lastuja mitä mielesi tekee, ohuita tai paksumpia. Heitä sekaan suolaa. Jos haluat sipseistäsi todella ”sipsimäisiä”, paista rapeaksi asti.

VINKKI: Saadaksesi todella pikaruokamaisen, ”epäterveellisen” maun, ilman natriumglutamaattia, laita öljyn sekaan reilusti sipulia, ja vähän myös valkosipulia, sekä mahdollisesti chiliä tai jotain hyvää luomumausteseosta (esimerkiksi Mexican Spice).

SUKLAA

Voiko Fazerin Sinisestä luopua? Kokeile tätä!

 • 2 dl luomukookosöljyä
 • 1 dl kylmäpuristettua kaakaovoita
 • 1 dl Cacao Nibs
 • 1 dl kaakaojauhetta
 • 1 dl gojimarjoja (kokonaisina tai mortterissa jauhettuna)
 • 1 dl lucuma-jauhetta ja/tai jauhettuja cashewpähkinöitä (hampunsiemenkin käy, kunhan jauhaa kunnolla, ja jättää kiinalaiset kauppaan)
 • Ruokalusikka hunajaa ja/tai ripaus steviaa
 • Aitoa vaniljaa niin paljon kuin raskit laittaa
 • Pieni ripaus suolaa

Sulata kookosöljy ja kylmäpuristettu kaakaovoi vesihauteessa. Heitä kaikki muu sekaan. Sekoita hyvin, ja kaada sula suklaaseos vuokaan tai muotteihin. Suklaa kovettuu nopeasti jääkaapissa, missä se säilyy useampia viikkoja.

VINKKI: Osta kokonaisia luomukardemummia, avaa muutama ja murskaa ne morttelissa. Heitä siemenet suklaan sekaan. Saat aikaan joulusuklaata! Cayenne on myös hyvä kaveri suklaalle, jos tykkää tulisesta mausta. Ja omaa suklaata voi tietenkin maustaa millä tahansa muullakin, vaikka parsakaalilla! Jenkeissä kuulemma parsasuklaa on kova juttu…

Nyt mietit tietty, että mistä näitä raaka-aineita saa? Monia saa Ruohonjuuresta ja hyvin varusteituista marketeista, mutta erityisesti Puhdistamosta! Uusi superfood-nettikauppa on juuri avannut ovensa ja kutsuu teidät kaikki visiitille. Käykääpä katsomassa. Meikäläisen eka tilaus on jo postissa, haen herkut tänään, nam!