Menu

Pasi on ilmastoekspertti

Avauduin teille viikonloppuna p—a (politiikasta) ja kuinka tarvitsemme sitä esimerkiksi turvaamaan kohtuullisen hintaiset, ekologiset elämäntavat. Sille, miksi olen viimeaikoina miettinyt pol… Anteeksi, siis p—aa on tämä: Ilmastoekspertti Pasi Toiviainen Vihreiden eurovaaliehdokkaaksi.

Kun ystäväni ja kollegani Pasi kertoi lähtevänsä mukaan eurovaalikamppailuun, lupauduin auttamaan parhaani mukaan. Minua on eurovaalimielessä lähestytty muiltakin tahoilta, mutta Pasi oli ainoa, jolle sanoin kyllä, koska allekirjoitan hänen asiansa ja luotan hänen osaamiseensa.
Ymmärrän jos osa teistä ärsyyntyy siitä, että Kemppari ottaa tällaisen poliittisen askeleen, mutta toisaalta, te saatte äänestää ketä haluatte ja minä tulen kertomaan miksi Pasi saattaisi olla yksi hyvä vaihtoehto. Sitäpaitsi, vaalit huipentuvat jo kesäkuussa, joten ihan hirveän paljon Pasiasiaa en ehdi tykittää. Lupaan olla saarnaamatta! Mutta en aio peitellä sitä, ettenkö olisi ylpeä ehdokkaastani! Seuraava lainaus on vain yksi esimerkki siitä, miksi olen erityisen fiiliksissä porukkamme toiminnasta:
”Vihreiden sitoutumaton eurovaaliehdokas tiedetoimittaja ja arkkitehti Pasi Toiviainen haastaa kaikki europarlamenttiehdokkaat laskemaan ja julkaisemaan 6.6. mennessä kuinkapaljon heidän vaalikampanjansa aiheuttavat kasvihuoneilmiötä voimistavia hiilidioksidipäästöjä. Pasi Toiviaisella ei ole kampanjatoimistoa, mutta hänen kampanjansa vapaaehtoiset työntekijät kirjaavat kaiken kampanjaa varten tehdyn työnsä, sähkön käyttönsä, liikkumisensa sekä paperin ja muun materiaalin kulutuksensa. Kerätyistä tiedoista hiilijalanjälki lasketaan ilmastolaskurilla”.
Allekirjoittanut on siis yksi Pasin vapaaehtoisista vaalityöntekijöistä ja tosiaan, pidän kirjaa kampanjaa varten tulostamistani papereista (toistaiseksi 1 kpl) ja merkkaan muistiin sähkönkulutuksen (käytössä on ekosähkö), lisäksi olen päättänyt fillaroida kaikkiin tapaamisiin, joita kampanjaporukka järjestää.
Alleviivaan vielä, että Pasi lähtee siis vaaleihin Vihreiden riveissä, mutta sitoutumattomana (ilman puoluetta ei voi asettua ehdolle). Itse tekisin varmaan samoin, jos olisin ehdolla. Aion kertoa teille myöhemmin lisää Pasista, hyvä tapa on aloittaa vaikka lukemalla Pasin kirja Ilmastnomuutos NYT. Itse olen lukenut siitä vasta pätkiä, joten luku-urakka alkaa mullakin!

Lisää tietoa löytyy Pasin nettisivuilta ja miehen itsensä tavoittaa tästä sähköpostiosoitteesta: pasi.toiviainen@vihreat.fi. Kampanjapäällikön yhteystiedot ovat: ilona.tikka@helsinki.fi, puh. 050- 378 0847. Pasilla on myös Facebook-ryhmä, johon voit liittyä täällä. Ja jos koet, että haluaisit olla mukana auttamassa (tapoja on monia), ota yhteyttä vaikka allekirjoittaneeseen!