Menu

Pahvilautasen korvike?

Tässä lisää ehdotuksia kertakäyttöastioiden korvaamiseksi. Esimerkiksi Ekolo ja Ruohonjuuri myyvät palmun lehdistä tehtyjä lautasia, joita voi käyttä 5-10 kertaa.

”Lautasia voi pestä käsin 5-10 kertaa, jonka jälkeen ne kelpaavat biojätteeseen tai nuotioon. Lyhytaikaista käyttötarkoitusta (juhlat, retket, mökkeily) varten ne ovat ihanteellisia. Lautaset ovat kauniita, puun värisiä ja kevyitä, mutta kestäviä. Lisätietoa astioiden valmistuksesta ja ominaisuuksista löydät täältä”. Kuva ja lainaus Ekolo.

Ekolossa myydään myös biohajoavia, perinteisen näköisiä kertakäyttöastioita, joita voi tilata nettikaupan kautta. Mutta siis muistutuksena vielä, että ekologisinta on tietty käyttää kestoastioita, joista ei muodostu jätettä.

Ja kuten edellisen spork-blogaukseni perässä todettiin, ei tietenkään pidä unohtaa perinteistä armeijan veitsi-lusikka-haarukkaa! Tosin itse tykkäisin esimerkiksi vappupiknikillä syödä eväät mieluiten kevyellä sporkilla tai kestovälineillä. Jos aurinko paistaa tätä menoa, voi piknikille suunnata vaikka viikonloppuna!