Menu

Myrkkytuolien kemikaali kielletään EUssa

Taas pääsemme eroon yhdestä ihmisille haitallisesta kemikaalista, ja se on pitkälti Päijät-Hämeen keskussairaalan ihotautien ylilääkärinä työskentelevän Tapio Rantasen ansiota. Hän pääsi niin kutsuttujen myrkkytuolien myrkkykemikaalin jäljille reilu vuosi sitten ja nyt vihdoin kiinalaista alkuperää olevissa tuoleissa käytetty dimetyylifumaraatti (DMF) on päätetty kieltää EUssa.

Haastattelin Rantasta löydöksestään vuosi takaperin Kuningaskuluttajassa ja eilisessä Kunkussa kerrottiin, että myrkkytuolien taru alkaa vihdoinkin olla loppuun käsitelty. DMFn käyttö kielletään EUssa.

Jos ohjelma meni ohi, katso juttu YLEn Areenasta. Jutussa vilahtaa tuttu bloggerikin – juonsin vielä vuosi sitten Kunkkua. Kuluupa aika nopeasti!

Psst… Kunkussa kerrottiin myös, että tavalliset hehkulamput alkavat poistua kauppojen valikoimista vähitellen syyskuun alusta lähtien. Tähän aiheeseen palaan vielä!