Menu

Mehubuumi

Kemppari kirjoitti ensimmäisenä kotimaisena mediana, lähes vuosi sitten Innocent-smoothieista, jotka ovat olleet maailmalla iso hitti. Nyt nämä lisäaineettomat, englantilaiset menestysjuomat löytyvät myös suomalaisten ruokakauppojen hyllyiltä, ainakin Stockmannin tiedän myyvän niitä jo.

Aamun Metrossa on perustaja Richard Reedin haastattelu, jossa Reed kertoo smoothieiden menestystarinasta. Kyse ei ole ainoastaan terveysjuomasta vaan tuotteilla on muitakin hyveitä, esimerkiksi pakkausmateriaalin ekologisuus. Pullot on valmistettu kokonaan kierrätysmateriaalista, brändi käyttää pakkauksia ensimmäisenä maailmassa. Tässä siis vastaus siihen, voiko elintarvikkeita pakata kokonaan kierrätysmateriaalista tehtyyn muoviin – voi.

Innocent-juomilla on myös Rainforest Alliance-sertifikaatti, joka Reedin mukaan painottaa etenkin pyrkimyksiä saada aikaan vähemmän kemikaaleja tarvitsevaa viljelyä. Metron jutussa Reed toteaa:

”Maksamme preemiota hedelmistä, jotka on kasvatettu vastuullisemmin. Vähimmäisvaatimuksemme koskevat työntekijöiden oikeuksia, hedelmien laatua, biodiversiteettiä ja kestävää kehitystä”.

Hmm.. Luulisi, että Innocenteilla olisi myös Reilun kaupan-merkki käytössään. Miksiköhän ei ole? Ehkä saan etsittyä tähän vastuksen.

Innocent-juomat valmistetaan Englannissa, jonne hedelmät tuodaan laivalla tai maateitse, lentorahtia ei kuulemma käytetä. Trooppisen hedelmämehun roudaaminen Suomeen tuskin on millään tasolla tarkasteltuna varsinainen ekoteko, mutta koska sitä mehua juodaan kuitenkin, on Innocent tuskin kilpailijoitaan huonompi vaihtoehto.

Sitäpaitsi, jos pieni pakkauskoko hämää, on suomalaisiin kauppoihin on kuulemma tulossa – ellei ole jo – Innocentia litran pakkauksissa, joissa pakkausmateriaalina on kartonki.

Psst… Innocent-juttua myös ainakin Kulutusjuhlassa ja Jokapäiväistä leipää-blogissa!