Menu

Lokoisa ja vastuullinen Sosume

Olen tänä keväänä miettinyt, pitäisikö Kempparin sisältöä alkaa jakaa kahteen blogiin siten, että eettinen ja ekologinen muoti olisi oma bloginsa, trendiasiaa kun välillä tuntuu höntiltä laittaa tänne kemikaali- ja luomuasian sekaan. Toisaalta olen saanut palautetta, että juuri vaihteleva sisältö on Kemikaalicocktailin vahvuus. Mitä mieltä sinä olet, yksi vai kaksi cocktailia?


Kuvan pehmeän ja silkkisen näköiset vaatteet ovat muuten Sosumen kevätmallistosta. Brändi tekee kaunista ja käytännöllistä muotia luomu- ja luonnonmateriaaleista, pääraaka-aineena käytetään eurooppalaista pyökkiä. Sosume ottaa ympäristövastuun vakavasti ja vaatemerkin tuotantoprosessi onkin palkittu EUn ympäristöpalkinnolla.

”We spent months making sure that the process from converting the wood pulp to yarn is environmentally friendly. It involves the pulp being subject to chemicals in a closed-loop cycle so there are zero run-offs into local waterways”.

Tuotantoprosessin yhteydessä syntyvät kemikaalijäämät otetaan siis talteen eivätkä ne päädy ympäristöön. Erittäin esimerkillistä ja vastuullista toimintaa siis, mutta jotenkin kummallista myös: luulisi, että kaikkia vaatevalmistajia velvoitettaisiin toimimaan näin.

Sosumen käyttämät raaka-aineet ovat eurooppalaisia ja kankaat valmistetaan Italiassa, mutta itse vaatteet omellaan Australiassa, josta ne toimitetaan edelleen myyntiin ainakin Yhdysvaltoihin (muita jälleenmyyntimaita ei nettisivuilla vielä mainita). Ekologisuus jää siis tuotantoprosessin alkuvaiheen materiaalivalintoihin ja kankaan valmistusvaiheeseen, mutta onneksi ympäristövaikutukset huomioidaan edes siellä. Malliston kuvia selatessa huomaa myös, ettei Sosumen vaatteissa käytetä kirkkaita värejä, väriskaala on valkoinen-harmaa-musta-beige – linjaa. Tämäkin valinta on ympäristöä säästävä tekijä.

Hmm… Sosumen kaikki vaatteet näyttävät kyllä ihan supermukavilta ja helpoilta käyttää. Voisiko joku rohkea, kotimainen yrittäjä alkaa valmistamaan tällaista kotimaisesta koivusta?

Lisää tietoa eettisistä ja ekologisista vaatteista ja brändeistä löydät esimerkiksi mainiosta Vihreät vaatteet- blogista, etenkin Mistä tietää, että vaatte on ekologinen – postauksesta. Tsekkaa blogista myös nämä postaukset:

Lisää ekomuotioa tulossa piakkoin. Vinkkinä, että Kaapelitehtaalla järjestetään Kierrätystehdas-tapahtuma 25-26.4. Siitä lisää lähempänä ajankohtaa!

Psst… Muista osallistua arvontaan, aikaa on huomiseen klo 12:00 asti!