Menu

Kierrätä ja tuunaa Kierrätystehtaalla

Vaikka onkin vasta tiistai, voi jo ihan hyvin muistuttaa, että ensi viikonloppuna kannattaa olla Kaapelitehtaalla. Kaksipäiväinen Kierrätystehdas-tapahtuma nimittäin on juurikin silloin ja luvassa on paljon kiinnostavaa ohjelmaa, onneksi tapahtuma on kaksipäiväinen!

Itseäni kiinnostavat etenkin erilaiset työpajat ja niitä riittää, tsekkaa lista täältä. Jo mainitsemaani Saumuriralliin on pakko päästä! Kiinnostava osa viikonloppua on myös myyntitori.

Myyntitorilla tarjolla on kierrätysmateriaaleista valmistettuja koruja, vaatteita ja huonekaluja. Myös luomu- ja Reilun kaupan tuotteita löytyy. Näytteilleasettajia on 30, joista itse aion heti ekana bongata Plan Bn ja Outsapop-Outin valikoiman. Myös Vihreät Vaatteet – nettikauppa on mukana. Ja moni, moni muu!

Tavaratorille puolestaan kuka tahansa voi viedä omat tarpeettomat vaatteet ja tavarat. Sieltä voi myös napata mukaansa jonkun muun tuomaa. Tavaratori toimii ilman rahaa, oravannahka-meinigillä! Meiltä löytyisi esimerkiksi pari 60-luvun lampunvarjostinta…

Tapahtumassa on lisäksi Tietotori, jolta löytyy paljon ympäristöaiheista infoa sekä tuunauspaja, jossa voi loihtia kierrätysmateriaaleista uutta.

Suosittelen myös piipahtamaan lauantaiaamuna Valtterilla, jossa meikäläinen myy vaikka mitä ihanuuksia – halvalla lähtee! Kun tulet 9-10 aikaan Alppilan Valtsuun, ehdit kätevästi vielä Kierrätystehtaallekin. Kierrätystehdas on auki sekä lauantaina että sunnuntaina klo 10-17.

Tärkeä tieto: ”Kaapelitehtaan sisäpihalla on tapahtuman aikaan erillinen elektroniikkaromun vastaanottopiste (SER), jonne tarpeettomat sähkölaitteet voi tuoda veloituksetta. SER-pisteeseen voi tuoda myös isoja laitteita, kuten pakastimia, jääkaappeja ja pesukoneita”. Eli jos nurkissasi lojuu SER-romua, nappaa ne mukaan Kaapelille!