Menu

Tölkki olalle, tai siis…

Miltton Showroomin ekoviikoilla esittäytyi monia uusia ja kiinnostavia ekomuotibrändejä. Yksi niistä on DalaLeo, jota maahantuo Napakka Oy. Mallisto sisältää eri kokoisia laukkuja ja asusteita, jotka on kaikki tehty juomatölkkien avaajista!


Laukut tehdään Brasiliassa, jossa DalaLeo työllistää köyhien alueiden naisia: naiset puhdistavat ja suoristavat avaussoljet ja virkkaavat ne sen jälkeen laukuiksi ja asusteiksi. Tuotanto takaa toimeentulon monille perheille ja samalla tarpeeton jäte saadaan hyödynnettyä.

Laukut näyttävät upeilta, mutta jotta maksaisin isosta laukusta pyydetyn 200 euroa, olisi sen kyllä ehdottomasti oltava vahvistettu vuorikankaalla. Tuotteet toimivat varmaan hyvin vöinä, rannekoruina ja pikkulaukkuina, kuten alimmaisen kuvan bilelompakko, mutta en kyllä lähtisi roudaamaan koko perusarsenaaliani isossa laukussa, joka ei ole vähääkään vedenkestävä. Hyvän näköistä silti, vielä kun saisi malliston ison laukun käytännöllisemmällä designilla!