Menu

Nippelitietoa

Tietoisku: internetin käyttö tuottaa jo yhtä paljon hiilidioksidipäästöjä kuin lentoliikenne. WWFn Helka Julkunen kertoi eilen YLEn ympäristöseminaarissa, että sekä lentoliikenne, että netti tuottavat molemmat 2% maailma CO2-päästöistä. Aikamoista. Tulevaisuuden ammatteja saattaa hyvinkin olla ekologinen web-desing… Nettisivujen aiheuttamien päästöjen välillä on nimittäin suuria eroja. Älkää kysykö yksityiskohtia, en osaa oikeasti sanoa enempää. Pitää udella Helkalta tarkemmin, kuinka bettisivukohtainen kuormitus lasketaan…

Enkä nyt kirjoittanut tätä sillä ajatuksella, että nettailu pitäisi lopettaa. Ei me voida kivikaudelle palata, mutta varmaa on, että tähän päivään mennessä nettisivujen co2-kuormitusta tuskin on ihan kamalsti ajateltu. Sikäli kehitystä parempaan on varmaan helppo saada aikaan…