Menu

Hiusvyyhtiä kerrakseen

Vielä vähän jatkoa edelliseen hiuspostaukseeni. Osa teistä on sitä mieltä, että on ok käyttää intialaisten hiuksia lisäkebisneksessä, lahjoittavathan he hiukset vapaaehtoisesti, uskonnollisista syistä temppeliin. Mutta entä jos sinä lahjoittaisit kirkolle vanhoja vaatteitasi ja joku sen jälkeen myy vaatteesi isolla voitolla oman bisneksensä nimissä? Olisiko se mielestäsi oikein? Minusta ei. Mutta toisaalta, ei mun näkemyksellä ole väliä suuntaan tai toiseen, se on vaan oma mielipiteeni asiaan ja sinulla on oikeus omaasi.

Mainitsin aikaisemmin venäläisvankien käytöstä hiusbisneksessä. Tässä ote The Timesin jutusta, jossa kerrotaan, kuinka venäläisiltä mielisairaalapotilailta on ajeltu hiuksia väkisin, kun vartijat ovat havitelleet vähän extratuloja:

”Four years ago, the deputy director of Moscow’s Centre for Prison Reform confirmed that some prison wardens were shaving inmates’ heads as a way of earning extra cash, while the editor of the ethical shopping directory The Good Shopping Guide had reports of asylum patients’ hair being sold to extension companies.”

On tietty vaikea sanoa, onko Suomessa kaupan tällaista tukkaa, tai jopa kuolleiden (!) ihmisten hiuksia, mutta sen tiedän ainakin, etten missään nimessä laittaisi päähäni jotain, jonka alkuperästä en voi olla varma.

”Sadly, such ethical hair extensions are still in the minority, so rigorous probing is a must. “It is important to push the shop- or salon-owner to ask exactly where the hair came from and, if they don’t know, to take your business elsewhere,” says Jamelia. “We mustn’t think only about ourselves and our own vanity.”

The Times Online

Kiitti Sarrille linkistä! Kirjoitin myös Olotilassa intialaisten hiuksilla käydystä lisäkebisneksestä, ota osaa keskusteluun!