Menu

Erävoitto!

Juuri kun olin sulkemassa koneen tältä illalta, sain tärkeän syyn blogata. Kuulkaas tätä: Espoo lopettaa natriumglutamaatin käytön kouluruoassa! IHAN MAHTAVAA! Hufvudstadsbladet kertoi asiasta ensimmäisenä, Aamulehti uutisoi asiasta tänään.

Käytännössä kyse on yhden ihmisen tervejärkisestä reagoinnista vanhempien kasvavaan huoleen. Espoon koulutoimenjohtaja Minna Ahola on päättänyt, ettei riskejä enää oteta, E621:n käyttö lopetetaan Espoon kouluissa ensi syksynä. Ahola välttää myös itse aineen käyttöä aina kuin mahdollista ja tekee erittäin fiksun päätöksen suojelemalla kaikkia Espoon lapsia tältä hermomyrkyltä.

Vaikka osasin arvata, että E621 on kouluruoassa yleisesti käytetty, järkytyin tiedosta, että lapsille syötetään natriumglutamaattia kouluruoassa lähes joka päivä! Huh huh. Jos olisin äiti, olisin tästä tiedosta aivan raivoissani. Ei ihme, että vanhemmat Espoossa ovat vaatineet muutoksia kouluruokaan. Tämä on iso askel, jonka toivon johtavan siihen, että aineen käyttö lopetetaan pian myös muissa kunnissa.

Psst… Jos et tiedä mitä natriumglutamaatti on, lue juttuni E621. Kirjoitin aiheesta myös Olotilassa: E621 on pian kielletty aine.