Menu

Ensimmäinen Eco Stylisti

Eilinen Eco Stylist – stailausskaba oli megahauska! Ideana oli 10ssä minuutissa valita mallille vaatteet ja asusteet esillä olevien eettisten brändien joukosta. Valinta oli hankala, koska kivoja vaatteita oli paljon ja jokainen meistä sai toteuttaa vain yhden asukokonaisuuden. Lisäksi oli tarkoituksena käyttää kaikki kama, jonka rekeiltä mukaansa haali. Arvatkaa oliko vaikea päättää lähteäkö rakentamaan juhlavaa, rentoa, business- vai bilelookkia? Nähtyäni oman mallini vaalean ponnarin ja reippaan olemuksen, syntyi päätös tyylistä kuitenkin heti.

Vaate- ja asustehaalinnan jälkeen saimme 10 minuuttia aikaa pukea ja stailata mallimme. Kukin sai käyttää apunaan omaa tool boxiaan. Olin valinnut kotoa omaan työkalupakkiini sakset, hakaneuloja, erilaisia ilmastointiteippejä, metalliprikkoja ja kettinkiä, sulkia, kangaspaloja, lankaa, neuloja jne. En loppuviimein käyttänyt kuin kettingin.

Meitä finalisteja oli siis neljä ja jokainen kilpailija esitteli vuorollaan oman tyylinsä, tässä Outi Pyyn tyylinäyte. Outi on tuunaamisen mestari ja oliskin ollut hauska nähdä, mitä Outi olisi saanut aikaan jos olisimme saaneet saksia tai purkaa vaatteita. Olen fanittanut Outin OutsaPop-blogia kauan, kandee tsekata, nainen osaa tehdä vaikka mitä!


Alapuolella Dina Akoudadin business-tyylinäyte. Mallilla on hartioillaan Afghan Hands- merkkinen huivi, joita saa esimerkiksi The Green Dressistä. Kyseiset huivit ovat Hollywoodissa hottia kamaa, esimerkiksi Lindsaylla ja Angelinalla on tällaiset harteillaan…


Tässä Netta Kervisen kokonaisuus. Kokeilin itsekin kuvan Bllack Noir – nahkatakkia, joka istui ihan täydellisesti! Jos joku teistä on eettisen nahkatakin tarpeessa, on kyseinen rotsi ainakin tsekkaamisen arvoinen. Hintaa takilla on reilu 500 euroa, mutta sepä on nahkatakin oikea hinta, jos tekijä on saanut työstään minkään näköistä inhimillistä palkkaa.


Tässä vielä meikäläisen street-henkinen sekametelisoppa! Eläinkuosia (Bedrock Betty /Yalo), haaremifarkkua (Plan B), huivi kaulassa, huppari (Globe Hope), kettinki vyötäröllä, rikkiviilletyt sukat ja tennarit (Tom´s Shoes). Iso laukku on Globe Hopen ja sisältä tursuaa Saumurirallikaulahuivi. Huonosti kuvassa näkyvä olkalaukku nro 2 on tehty tölkinavaajista (siis se osa tölkissä, jolla napsautetaan tölkki auki..?), laukuista tulossa pian oma blogauksensa!


Sain inspiksen oman mallini pukemiseen Plan Bn farkuista ja Hennan vaaleasta, pirteästä ponnarista. Halusin pukea Hennan katu-uskottasti ja rennosti, en erityisen feminiinisti, juhlavasti tai office-lookkiin sonnustettuna, vaan siihen tyyliin, jossa voi lähteä rennosti reissuun tai treeneihin. Koko omaisuus olalle, Riitan Herkku karpalo -pillimehu kouraan ja baanalle!


Esiteltyämme mallit, meitä vielä haastateltiin ja voittajaksi selvitytyi…. Ihana Netta!

Netalla on oma vaatemallisto nimeltä Ainokainen. Netan design on täysin kierrätysmateriaaleista tehtyä ja Ainokaista myytiin myös Milttonin ekomyyjäisissä skaban jälkeen.

Vaikken voittanut, olen silti sitä mieltä, että oma lopputulokseni miellytti omaa silmääni eniten, mutta sepä juuri oli hauskaa ja hyvä juttu, että loimme keskenään aika erilaisia fiiliksiä ja kokonaisuuksia mallien ylle, joten tuomaritkin saivat valita keskenään erilaisten kokonaisuuksien väliltä. Tässä vielä Hennan ja meikkiksen tiimipousaus.


Ihastuin Hennan jalassa oleviin farkkuihin niin paljon, että ostin ne. Tiesitkö, että Kierrätyskeskuksella on oma mallisto nimeltä Plan B, joka pitää sisällään uniikkeja, tuunattuja ja uudelleenfiksattuja vaatekappaleita, trashionia siis. Kierrätyskeskuksessa tuunataan siis vanhoja releitä uuteen uskoon, ihan superhyvä idea!

Todettakoon omasta pukeutumisestani sen verran, että päälläni on Hanna Sarénin frakki, jonka ostin Fredan putiikin loppuunmyynnistä. Frakki on silmäteräni, ehkä saatte nähdä siitä jossian vaiheessa vähän paremman kuvan. Kiitokset muuten valokuvaajalle, on Samin ansiota, että saitte näin kattavan kuvasaldon eiliseltä!

Ja koska otin stailauskilpailun erittäin tosissani, heräsin eilen kahdeksalta lukemaan ekomuotiasiaa ja ”pänttäämään” faktoja, joita meiltä ei todellakaan kysytty! Mutta lopputulemana tästä voin jokatapauksessa tehdä teille kattavan postauksen linkkeineen siitä, miten perusjamppa saa kaiken tarvitsemanta tiedon, kun haluaa muuttaa vaatekaappinsa sisällön ekologiseksi. Siihen saakka, käypä Vihreät Vaatteet – blogissa.

Psst… Soodapesu-blogaus ilmestyy Kemppariin viimeistään huomenna!