Menu

Blogista asiaa

Naistenlehdet suuntaavat nettiin – jo oli korkea aikakin! Olivia meni etunenässä ja avasi omat verkkosivunsa tänään. Ystäväni Stellan kirjoittama blogi ostettiin Olivian sivuille, ymmärtääkseni ihan hyvällä summalla ja asiasta on uutosoitu aika näkyvästi. On kiinnostavaa nähdä, minkälaisen ulottuvuuden naistenlehti pystyy luomaan netin puolelle. Esimerkiksi ELLEllä on nettisivusto, mutta ainakaan allekirjoittanut ei ihan hirveän usein tule sinne eksyneeksi.

Olivian blogiostoa on uutisoitu melko näkyvästi, tässä lainaus Digitodayn uutisesta, jossa haastateltiin Olivian päätoimittajaa:

Leino on tyytyväinen erityisesti Harasekin saamiseen. Harasek on pitänyt tyyliblogia omilla verkkosivuillaan. Olivia-lehti onnistui houkuttelemaan hänet joukkoonsa. – Stellalla on 14 000 viikkokävijää, Leino kertoo”.

Sanamuoto ”saimme Harasekin” on jotenkin inhottava. Kuin kirjoittaja olisi saatu johonkin pyydykseen. Asia ei tietenkään ole niin, kyseessä on ihan vapaaehtoinen itsensä ja bloginsa myyminen. On kiinnostavaa nähdä, kuinka raha vaikuttaa blogin sisältöön. Vastaavia kauppoja ei Suomessa taida olla, joten seuraan kiinnostuneena.

Mitä mieltä olette: jos Kemikaalicocktail ostettaisiin, eli taho X alkaisi maksaa meikäläiselle palkkaa kirjoittamisesta, lopettaisitteko blogini seuraamisen tai suhtautuisitteko tuottamaani sisältöön jotenkin eri tavalla? Entä jos blogi säilyisi riippumattomana, mutta muuttuisi maksulliseksi, miten se vaikuttaisi omaan fiilikseesi Kempparista?