Menu

Aamiaisklubi – kotona

Olen pariin kertaan hehkuttanut Bellyn Aamiaisklubia, joka on mainio asia lauantaiaamuisin. Mutta sunnuntainapa ei pääse Bellyyn ja silloin onkin viisainta fiksata buffa kotiin. Kotibuffassa etuna on myös se, että säästyy vehnältä, hiivalta, sokerilta ja maidolta. Suhteellisen turhia ruoka-aineita kaikki.

Terveellinen aamiaisbuffet voi koostua vaikkapa näistä:

 • luomutomaattia ja -kurkkua
 • luomusalaattia, rucolaa
 • luomumunia
 • Herbamarea
 • ruisleipää (ruippariakin saa luomuna)
 • luomuavocadoa (levitteeksi voin tilalle)
 • juustoa (ei pakollista!!)
 • luomumanteleita
 • kurpitsansiemeniä
 • soijajogurttia tai kauramaitoa
 • marjoja
 • hedelmiä (suosi luomuja ja reiluja)
 • luomurusinoita
 • luomuhunajaa
 • teetä
 • mehua

… Tai mitä tahansa muuta. Mainittakoon, että juusto on omassa ruokavaliossani melko harvinainen vieras, enkä tänäänkään maistanut Polaria, vaikka se hyvää onkin. Juustotta pärjää ihan hyvin. Paahdettu Salosen Ruisleipä on ihanaa, kun pinnalle vetelee avocadoa, kananmunaa, kurkkua ja vähän Herbamarea, nam! Mikä ihme siinä on, että jengille tuputetaan aina vehnäleipää?

Pitää muuten vielä tarkentaa, eettä itse asiassa korvasin tuoreen avocadon La Alternativen luomuguacamolella, jota sain mukaani Milttonista. Ihan mahtava tuote, jota uskoakseni saa ainakin Ruohonjuuresta. Tuote sisältää yksinkertaisesti: avokadoa, sipulijauhetta, valkoviinietikkaa, suolaa ja valkosipulijauhetta. Oikea avocado voittaa tietty valmisteen – tuore on aina parasta – mutta ehkä tällekin on paikkansa, esimerkiksi laiskojen sunnuntaibrunssien lisukkeena…

Ja kotibrunssilla musiikin saa valita itse!