Menu

Uusi väri vanhoihin kenkiin

Huomasin ystävän blogissa kenkien tuunausinfoa, joka saattaa kiinnostaa teitäkin! Moni ei ehkä tiedä, että nahkakenkiä voi värjäyttää suutarilla. Honey Junkie osti ruskeat nilkkurit ja värjäytti ne muutamalla kympillä mustiksi. Lopputulos on ihan aidon näköinen.


Kempparinäkökulmasta on todettava, että ei ole hajuakaan millä aineella kengät värjätään, kemikaalinäkökulmaa en siis osaa antaa. Mutta jos miettii vaihtoehtona uusien ostoa versus vanhojen värjäämistä, on ekologisempaa värjätä – jos siis sillä välttyy taas yhden parin ostamiselta. Itse olisin varmaan jättänyt kengät ruskeiksi, sillä harvoin näkee noin makeaa tummanruskeaa sävyä. Mutta onhan se totta, että joka nykynaisen kaapissa täytyy olla yhdet mustat nilkkurit. En tiedä pystyisinkö itse kävelemeään noin kapeilla koroilla, hui!

Suutarille siis, jos haluat pieksuihin uuden pinnoitteen. Oma suosikkisuutarini sijaitsee osoitteessa Viides Linja 1. Suutari E. Jaakkolaa suositteli ystäväni, joka huoltaa lähemmäs sadan kenkäparin kokoelmaansa Jaakkolan käsissä säännöllisesti – ja huokeasti. Jaakkolalle kiikutin siis rakkaat Barbara Buit, kun halusin niihin pitävämmät pohjat. Tulisi jo kevät, niin saisin Buit jalkaan!