Menu

Propagandajournalismia?

Ympäristöasiat herättävät voimakkaita tunteita. Se on konkretisoitunut itselleni YLEssä viime päivien aikana. Huomasin, että myös toisaalla, muotiblogeissa käydään parhaillaan keskustelua siitä, kuinka kreiseshoppailevia bloggareita syytetään epäekologisesta ja -eettisestä käytöksestä. Ja toisaalta, sitten jos tekee vastapainoksi ekoteon toisaalla, heitetään kuraa päälle ja syytetään tekopyhäksi.


Meikäläinen perustelee parhaillaan Olotilan Noora loves eko,reilu & luomu – palsatani Spermalla on väliä – tekstin perässä, miksi mielestäni ihmiskunta ansaitsee sukupuuton. Lukekaa tekin postaukseni ja laittakaa mietteitänne tänne tai Olotilaan.

YLEssä on pian Ympäristöjournalismiseminaari, jota odotan innokkaasti. Osa väestä odottaa vähemmän innokkaasti: julisteisiin on vedetty päälle rukseja ja kirjoitettu ”propaganda”. Se, että YLE on lähtenyt ilmastotalkoisiin ei kaikkia miellytä, ymmärrän. On tosin kiinnostavaa, että tietyt tahot ja ihmiset pitävät ilmastonmuutoksesta puhumista propagandana.

Olen ”propaganda”- töhryjen myötä aika fiiliksissä: missä nykyään näkee tai kuulee minkäänlaista tunteen tai aatteen paloa? Ihanaa, että porukka reagoi, jopa suuttuu. Ympäristöjournalismin päivässä tunnetta on ihan varmasti. Mahtavaa.