Menu

Perusoikeudet vaarassa, allekirjoita adressi

Länsimaisen lääketieteen rinnalla on erilainen joukko luontaishoitomuotoja, joista itse ja läheiseni ovat saaneet apua. Se, kuka hakeutuu lääkärille ja kuka parantaa itseään luontaishoidoin, on tietenkin kiinni siitä, mitä kukin itse haluaa tehdä. Allekirjoittanut suosii molempia sopivassa balanssissa: vatsaongelmissa en enää käänny tavallisen lääkärin puoleen, malarialääkkeen hankinnassa sen sijaan kyllä. Riippuu tilanteesta.

Nyt Sosiaali- ja terveysministeriön asettama vaihtoehtohoitoja käsittelevä työryhmä kuitenkin uhkaa rajoittaa isosti suomalaisten perusoikeuksia jättämällä peruspalveluministerille lakiesityksen, joka rajoittaisi luontaishoitojen käytön laajoilta ihmisryhmiltä Suomessa. Luontaishoidoiksi lasketaan esimerkiksi akupunktio, ravitsemushoidot, homeopatia, vyöhyketerapia jne.

STM:n työryhmä on vahvasti puolueellinen: enemmistöllä ei ole tietämystä tai koulutusta lakiesityksessä käsiteltävistä hoidoista. Usea työryhmän jäsen on julkisesti ilmaissut kielteisen kantansa vaihtoehtohoitoihin.

Hoitoja rajaava lakiesitys loukkaa ihmisten itsemääräämisoikeutta omaan kehoonsa ja rajoittaa valinnan vapautta eri hoitomuotojen välillä. Miksi kukin ei saisi itse päättää, minkälaisissa hoidoissa käy?! Mihin helvettiin tarvitsen jotain Risikkoa sanomaan, saanko käydä akupunktiossa vai en?

Käy siis allekirjoittamassa adressi, joka vaatii, että peruspalveluministeri Paula Risikon tulee valita uusi työryhmä lainvalmisteluun, joka koostuu henkilöistä jotka tuntevat
vaihtoehtohoitoja
ja ovat perehtyneet niiden taustalla oleviin
periaatteisiin
sekä ymmärtävät näiden hoitojen kansantaloudellisen
merkityksen.

Prkl.

Aiheesta lisää tietoa täällä.