Menu

Myös vaatteissa on kemikaalijäämiä

Tuttuni kertoi, kuinka erään suuren, monikansallisen vaateketjun työntekijät arpovat kuka työntekijä kulloinkin joutuu avaamaan kaukomailta saapuneet pahvilaatikot. Syynä ovat kemikaalit. Tytöt käyttävät kuulemma (osa ainakin) hengityssuojia, koska vaatteissa on niin kamala kemikaalien haju. Toinen kiva bonus ovat laatikoista, vatteiden välistä löytyvät, kuolleet ötökät ja osalle työntekijöistä ilmestyvä ihottuma. Huh. Jo on meno muuttunut siitä, kun olin itse vaatekaupassa töissä ja availin innoissani Carlingsin tavarabokseja.

Vielä siis muistutus siitä, miksi fiksua nykynaista pitäisi kiinnostaa ekologinen muoti ja miksi vintagea kannattaa suosia. Lainaan omaa tekstiäni, Good Kicks 8.9.2008:

”Kun suuntaa täsmäiskut kauppoihin, joissa eettistä muotia on varmasti tarjolla, ovat satunnaiset heräteostoksetkin todennäköisemmin eettisiä! Eikä kande unohtaa sitä tosiasiaa, että uusissa vaatteissa asuu yli 8000 eri kemikaalia, kun puolestaan käytettyjen, moneen kertaan pestyjen vaatteiden kemikaalicocktail on huomattavasti paljon pienempi!”

Ekologista mulle, kiitos! Tietoa esimerkiksi ekotrikoosta löydät tekstistäni ”Tarpeita”.