Menu

Gloria my ass

Ei perhana. Suututtaa ja ennen kaikkea ärsyttää. Olen ennenkin avautunut Gloria-lehdestä, joka:

a) mainostaa harhaanjohtavasti edustavnsa kestävää kehitystä
b) on vahvasti piilokokoomuslainen
c) suhtautuu jopa vihamielisesti kierrätystä ja ekologisuutta kohtaan

Tässä ote lokakuun numerosta, Glorian viimeiset villitykset – palstalta:

”Eettisyys ja reiluus ovat nyt IN, ainakin aatteen tasolla. Rumakin vaate saa hohtoa, kun sen valmistusmenetelmiä sanotaan Reilun kaupan mukaisiksi. Suomessa on 50 yritystä, joilla on lisentti lätkäistä Reilun kaupan logo tuotteisiinsa. Mukana on suuria valmistajia, hyvä niin. Kaikkihan jo tuntevat reilut banaanit, jotka villiinnyttävät väkeä niin, että kauppojen punnituslaitteet ovat ihan puhki kuluneet banskunäppäimestä. Lapsiperheet puolestaan saavat nyt synninpäästön, kun kertakäyttövaippoja voi ostaa Reilun kaupan luomuversiona. Unimix Naturally – vaippojen puuvilla viljellään 2500-vuotta vanhoilla Inka-menetelmillä Perussa. Ihanaa!”


-kuva: Eettinenkahvi.fi

Voi jeesus sentään. Okei, minustakin 2500-vuotiset Inka-läpät ovat vaippapakkauksessa ehkä vähän turhia, reiluus ja luomu riittäisivät, mutta mikä asennevamma! Gloria kuvottaa minua vielä enemmän kuin ennen, jos se nyt on mahdollista.