Menu

Jätä pullovesi kauppaan

Tiesitkö, että maailman vuotuinen pullovesikulutus nielee vuodessa 52 000 000 000 litraa öljyä. Maailman pullovesibisnes saastuttaa vuodessa yhtä paljon kuin Suomen kaikki liikenne 12 vuden aikana.

Jos et vielä ole lukenut blogaustani Teksasin kokoisesta muovijätelautasta Tyynellämerellä, tsekkaa se. Tutkiessani reissullamme rantoja Thaimaan itärannikon saarilla, sain todella konkreettisesti huomata, miten muovijäte ja etenkin muovipullot tuhoavat paratiisirannat vähä vähältä. Jätettä on niin paljon, etten tiedä miten rantoja saadaan enää koskaan puhtaiksi.

Kannattaa katsoa video erinomaisen sisällön lisäksi myös sen takia, että jokaisen klikkauksen myötä Luonto-liiton Itämeriprojekti saa 11 senttiä.

Psst… Tietoiskun takana on yritys, joka valmistaa soodakoneita (joilla tehdään limsaa kotona vesijohtovedestä), joten toki tässä on intressejä siihen suuntaan, mutta se ei silti muuta faktaa siitä, että muovipullot ovat iso uhka ympäristölle.