Menu

Vauvanpeppunaama joulusaunasta

Teen kasvonaamion muutaman kerran kuussa ja tänä syksynä olen tykästynyt Sante Lotus & White Tea-naamioon, jonka löysin Ruohonjuuresta. Tuote myydään parin euron pakkauksessa, josta riittää mönjää neljään naamioon. Olen testannut tuotetta nyt niin monta kertaa, että uskallan ehkä jo investoida isompaan puteliin, tosin kertapakkaukset ovat tosi käteviä esimerkiksi reissatessa. Otan Saloon mukaan juurikin kertapakkauksen, joulusauna, here I come!


Santen naamio on juuri niin ällövihreä kuin kuuluukin. Se myös tuoksuu ihanalle ja saa kasvot hehkumaan ja tuntumaan vauvan pepulta. Suosittelen todellakin testaamaan, ehdottomasti parin euron investoimisen väärti. Naamioita voi tehdä toki myös itse. Tässä osviittaa siitä, kuinka helpoilla perusaineksilla voi pehmentää kasvojen ihoa:

  • hiivaa+sitruunaa+vettä –> anna vaikuttaa 10 min. –> pese pois
  • ruis + hunaja –> anna vaikuttaa 5 min. –> pese huolella
  • hunaja + sokeria + sitruuna –> anna vaikuttaa hetki –> pese pois

Määrillä on tietenkin väliä, esimerkiksi sitruunaa ei kande laittaa kasvoille ylenmäärin. Tsekkaa siis tarkemmat ohjeet esimerkiksi täältä, myös Miran turinat-blogissa on monta reseptiä! Hoidatko itse kasvojasi keittiön kaapin aineksilla? Anna vinkkisi muillekin ja laita oma reseptisi blogauksen perään!

Kaura, hunaja, oliiviöljy, sokeri, suola, sitruuna, ruis… kätevää ja halpaa. Jos lama pakottaa leikkaamaan menoja, voi ainakin kauneudenhoidossa säästää pitkän pennin.

Psst… Kuvan kynsilakka on niinikään Santea. Ostin shiny red 05-sävyn luonnonkosmetiikka-alesta muutamalla eurolla ja yllätyin suuresti sen hyvästä pigmentistä! Yksi kerros punaa riitti mainiosti. Kynsilakasta on tulossa oma blogauksensa, kynsiinkään ei nimittäin kandee vedellä ihan mitä vaan! Hyvä tietopaketti Santen lakoista täällä.