Menu

Kasviparkittua nahkaa ihanassa muodossa

Moni eettisiä arvoja kunnioittava ei käytä nahkatuotteita. Ymmärrettäväähän se on, tuotantoeläimillä on useammin huonot kuin hyvät oltavat, se ei liene kellekään ylläri. Nahka on kuitenkin sekä ekologinen, että ekonominen teko, jos saatavana on eettisesti tuotettu nahkatuote.
Itse suosin nahkakenkiä ja -laukkuja, koska nahka on käytännöllinen ja ekologinen valinta: kestävä ja maatuva. Tietty kannattaa suosia eettistä nahkaa aina kun mahdollista ja ympäristöteko on myös aikaisemminkin mainittu kasviparkittu nahka. Ilahduin suuresti, kun joululahjaksi saamani, aivan hillittömän ihana ja kätevä Rizzon nahkalompakko paljastui nimenomaan kasviparkituksi!

Ympäristöystävällisesti värjätty nahka ei tietenkään takaa välttämättä tuotantoeläinten hyvinvointia, mikä on harmi. Sama dilemma kuin siinä, ettei reilu ole yhtä kuin luomu. Tässä tuotteessa ekologista on siis luontoa lastoittamaton kemikaalien käyttö, vielä kun saisi takuun nahan eettisestä alkuperästä.