Menu

Juuristaan ylpeä

Tiesitkö, että hiuksista voi nähdä oletko sairas, sairastumassa, kärsitkö ravintoaineiden puutteesta tai kestääkö mahasi maitotuotteita? Hiuksesta näkee myös stressin jäljet ja jopa suonenvedot! Ihan hullun kuuloista, mutta näin se on.

Oma hiuslaatuni on ohut, mutta onneksi hiuksia on päässä paljon. En kuitenkaan ryhdy koskaan sen suurempaan kasvatusprojektiin, koska ohut hiuslaatu toimii lyhyenä paremmin ja sitäpaitsi en oikein osaa kuvitella itseäni pitkätukkana…


Kesäinen blondausprojektini onnistui hyvin, fainitin hiuksiani hulluna ja kuvasinkin nitä paljon. Lisäksi blondaaminen teki hiuksista ihanan karheat ja niitä oli ja on superhelppo muotoilla, mutta miinukset saivat minut takaisin tummaksi heti syksyllä. Miksi blondaus ei kannata?
a) Kaamea kemikaalialtistuminen – blondaus ei ole luomuhommaa.
b) Hiusten kiilto katoaa helposti ja niistä tulee ”hamput”.
c) Blondeilla ei ole kivempaa, vaan bruneteilla on.
d) Jos joku päivä näet hiuksesi mikroskoopissa, et enää blondaa. Minä näin.

Postaukseni ei kuitenkaan kerro blondaamisesta, se on vaan sivujuonne. Oikeasti hiukset voivat kertoa ihmisen vatsan kunnosta ja ravintoaineiden puutteesta.

Olen juossut vatsavaivojen takia lääkärissä vuosia. Ratkaisu selittämättömiin vatsavaivoihin-postaukseni ja monet kommenttinne todistavat, että selittämättömät vatsan turpoamiset, mouruamiset ja kivut ovat vakava asia, johon onneksi voi saada helpotusta esimerkiksi kokeilemalla ruokavaliota jota itse noudatan. Kun karsii hiivan, vehnän, teollisen sokerin ja lehmänmaidon pääsee ainakin alkuun vatsan olotilan kohentamisessa

On kuitenkin tärkeää käydä käydä lääkärillä allergiatesteissä ja yrittää selvittää ammattilaisten avulla, mistä vatsahommat johtuvat. Sitten jos lääkäreiltä ei saa apua – minä en saanut – voi tehdä omia ruokavaliokokeiluja. Kaikki Kemikaalicocktailin reseptit sopivat niille, jotka haluavat kokeilla edellisistä ruoka-aineista vapaata elämää. Testaa vaikka aluksi muutama viikko tai kuukausi. Jos mahan olo helpottaa, on homma jo selvempi. Askel askeleelta…

Vatsahistoriani valossa – olen käynyt tähystyksessä, lähettänyt ulostettani analysoitavaksi Yhdysvaltoihin, paastonnut, juonut pahoja litkuja – you name it – on aika kiinnostavaa, että sain infoa vatsani tilasta Hiusakatemiassa!

Olin käymässä akatemiassa erään toisen henkilön hiusasioilla ja seurasin vierestä, miten henkilön hiuksesta ja hiuksen juuresta tehdään mikroskoopin avulla tarkka analyysi. Suurin osa Hiusakatemian asiakkaista hankkiutuu kyseiseen paikkaan kaljuuntumisen, päänahan kutinan, hilseilyn yms. oireiden takia, ja koska itselläni ei ole mitään edellämainituista, en varmaan koskaan olisi ottanut paikkaan yhteyttä, ellen olisi vieraillut Hiusakatemiassa toisen henkilön seurana.


Ystäväni sai rankkaa tietoa hiustensa tilasta: hän ei juo tarpeeksi vettä, hän ei saa tarpeeksi hyviä rasvoja, hän pesee hiuksiaan liian usein, hiukset ovat aliravitut ja kaiken lisäksi häneltä löytyi psoriasis! Aika rankkaa analyysiä – etenkin kun naisella on pitkät, vaaleat, paksut ja hyvinvoivan näköiset hiukset! Hämmentävää tosiaan. Psoriasiksen löytyminen sai ystäväni kauhun valtaan, mutta hyvä puoli tässä kaikessa on, että tämä nainen on nyt tekemässä elämässään täyskäännöstä terveellisten elintapojen pariin ja se on tosi hienoa!

Kun ystäväni analyysiltä jäi aikaa, pyysin hiustutkija Annikki Hagros-Koskea katsomaan omaa hiustani mikroskoopissa. Jo muutaman minuutin hiustani mikroskoopissa tarkkaillut Annikki totesi: ”Sun ei sitten kannatakaan syödä maitotuotteita, syötkö niitä paljonkin?”. Olin hämmästynyt, koska tähän menessä en ole saanut mitään konkreettista näyttöä siitä, että vatsani ei kestä maitoa. Olen toki itse huomannut, etten voi syödä jogurttia, suklaata, jäätelöä tai kermaapohjaisia juttuja, mutta olen silti koko ajan toivonut, että myös lääkäri (tai joku muu vakavastiotettava ammatti-ihminen) toteasisi vatsaongelmani olemassaolon.

Mainittakoon, että Antioksidanttiklinikalla minulle toki puhuttiin maidon sopimattomuuden mahdollisuudesta, mutta silloinkin osviittaa saatiin vasta 4 viikon tiukan dieetin myötä. Nyt näin itse oman hiukseni mokroskoopin kautta tv-ruudulla ja sain verrata omaa hiustani kuvasuurennoksiin: maidon ei-sopivuus muuttui ensi kertaa konkreettiseksi.

Hiusakatemiassa asiakas saa tosiaan reaaliaikaisesti seurata oman hiuksensa anlyysia tv-screeniltä – hius on aika hieno. Alla kuva meikäläisen hiusjuuresta, Annikki kehui sitä täydelliseksi – tosin siihen ne hyvät puolet sitten loppuivatkin. Jos ei muuta, niin ainakin voin olla ylpeä juuristani 🙂


Hiuksestani todettiin siis, että juuri on kunnossa, mutta muuten hius on heikko. Kesäinen blondaus näkyi tietty myös kuvassa. Olen menossa Hiusakatemiaan nyt keskiviikkona saamaan tarkan analyysin hiusteni tilasta ja sen jälkeen voinkin avata asiaa teille tarkemmin. Ideana on siis saada Annikilta tiedot siitä, mitä ravintoaineita kropastani puuttuu ja mitä pitää saada lisää, jotta hius vahvistuu. Siistiä!


Mainittakoon muuten, että Hiusakatemia luottaa sertifioituun luonnonkosmetiikkaan ja luonnon aineisiin, hiustutkijat eivät siis määrää asiakkailleen lääkkeitä apteekkien valikoimasta, he eivät ole lääkäreitä. Akatemiassa on kuitenkin ollut syyskuusta asti mahdollisuus varata aika myös lääkärille. Erityisen kiinnostava juttu minun mielestäni on Hiusakatemian oma Hiusapteekki, joka on Suomessa ainoa laatuaan. Apteekki sisältää tuotteita, joita Hiusakatemian tutkijat suosittelevat erilaisiin vaikeisiin hiusongelmiin. Kyseessä ei ole vain yhden sarjan tuotteita, vaan apteekki sisältää monia eri brändejä.

Hiusakatemialla on muuten jäsenliikkeitä ympäri Suomen. Niitä on kymmeniä enkä siksi viitsi luetella niitä tässä, mutta löydät lähimmän HiusAkatemiasi täältä. Lisää hiusasiaa luvassa kunhan saan keskiviikkona analyysin oman pääni tilasta.