Menu

22.12. Lahjaksi luomusuklaata

Jouluaatto on ylihuomenna ja jos lahjat yhä ovat hankkimatta, kannattaa ehkä turvautua suhteellisen helppoihin lahjaideoihin, kuten suklaaseen. Suklaa kuuluu monen jouluun yhtä kiinteästi kuin joulukuusi, -kinkku, laatikot ja joululaulut. Halpojen konvehtirasioiden sijaan – tai rinnalla – kannattaa muistaa tumma suklaa, sillä se on erinomaisen makunsa lisäksi myös terveellistä.

Jos on tottunut maitosuklaaseen, saattaa oikein tumma, 80% suklaa maistua aika stydiltä, mutta suosittelen aloittamaan vähemmillä prosenteilla ja siirtymään tummempaan vähitellen. Esimerkiksi Green & Blackislla on aivan ihanan makuisia ja eri kaakaoprosentin omaavia luomusuklaita valikoimissaan.


Muistaakseni avauduin blogini alkumetreillä etten ymmärrä ihmisiä, jotka kykenevät maistelemaan suklaata muutaman palan kerralla. Jos itselläni on kaapissa suklaalevy, vetäisen sen yhdeltä istumalta, oli se minkäkokoinen tahansa. Mahani ei kestä maitosuklaata ja levyllinen Fazerin sinistä upotettuna meikäläisen elimistöön on lähestulkoon pahin ympäristöhaitta minkä keksin… Itseasiassa jopa pari riviä riittää. Uuh.

Mutta tummat suklaat, ne ovat toinen juttu. Ihan superia! Niistä ei vatsa sekoa ja kun pari palaa tummaa suklaata saa seurakseen glögiä, punaviinia tai teetä, on makunautinto taattu!

Yllätyin iloisesti Sokoksella kun huomasin, että Green & Black´s – suklaat ovat esillä erittäin edukseen. Kyseessä on suklaabrändin iso joulukampanja ja on ilahduttavaa, että S-ketju on näin isosti markkinoimassa luomuherkkuja. Olen maininnut nämä ihanat luomusuklaat aikaisemminkin ja rakkauteni niihin vain kasvaa. Lempparikseni on muodostunut sarjan Cherry-maku. Kirsikka suklaassa on lähes parasta mitä olla saattaa. Kannattaa maistaa…

Ihan huippuhyvä lahjaidea on myös Green & Black´s´n konvehtirasia, HALUAN! Hintaa on tosin 15 euroa… Mainitsemani cherry ja muut 100 gramman levyt ovat onneksi tarjouksessa 2,85€ kappale, joka itseasiassa on jopa halvempaa kuin Ruohonjuuressa. Konvehtirasian hinnalla saa siis 5 kappaletta 100 gramman levyjä – ehkä tässä kohtaa hintavertailu kannattaa. Riippuu tietty budjetista.
Laita omat lempparisuklaalaatusi postaukseni perään, niin voin seuraavalla kauppakäynnillä napata jonkun niistä mukaani ja laajentaa omaa makumaailmaani!