Menu

Patukkaa, puuroa ja Nyki

Olen koko syksyn ollut aikeissa tehdä itse mysli- tai sesampatukoita, mutta se on vaan jäänyt. Kuten ehkä olette huomanneet, on kaupan myslipatukat tuutattu usein niin täyteen sokeria ja vehnää, että niiden oikea myyntipaikka olisi karkkihyllyssä. Löysin vastikään tieni blogiin nimeltä Voisilmäpeliä ja sieltä bongasin reseptin, joka teitä saattaa kiinnostaa: kotitekoiset välipalapatukat. Ajattelin muokata tätä vehnättömään suuntaan ja testata myös kotisesam-patukoita, kunhan löydän reseptin jostakin. Infoan teitä sitten omasta patukkareseptistäni, jahka sellainen muodostuu.

Voisilmäpeli-blogissa kerrotaan myös kuinka kaurapuuro on Nykissä iso trendi, muistatte ehkä kuinka ihmettelin ja ihastelin samaa huhtikuussa. Voisilmäpelistä löytyy kaneliomenapuuroresepti ja meikäläisen kaneliomenamysliresepti taasen on täällä. Iski muuten ihan kamala Nyki-kaipuu. Voi kuinka kaipaankaan takaisin sinne… Sen kunniaksi muutama Nyki-foto!
– kuvat Sam Shingler

New York on ehdottomasti lempikaupunkini Berliinin lisäksi, kun siis haetaan inspiraatiota. Jos sen sijaan tavoittelee feng shuita ja totaalirelausta, ei kande lähteä Nykiin. Sinne ei kannata hankkiutua myöskään hiilidioksidikuormituksen takia: voisiko joku nyt pian kehittää ei-kuormittavan tavan lentää, pliis?! Onneksi on olemassa ihania Nyki-fotoja ja -leffoja. Esimerkiksi Sinkkuelämää saattelee sellaisiin Nyki-sfääreihin ettei mitään rajaa. Carrie, kuinka haluankaan kotikaupunkisi (ja kaikki ne kengät).