Menu

YLE on maailman eka…

…yleisradioyhtiö, joka aloittaa Green Office-yhteistyön WWFn kanssa. Kelatkaa sitä! Ensimmäinen maailmassa! Eli se tekee minusta maailman ensimmäisen yleisradioyhtiön Green Office-vastaavan – melkein. YLEX on ollut edelläkävijä jo maaliskuussa, jolloin heille on myönnetty Green Office-merkki. Muistat ehkä WWFn ja YLEXn Ilmasto on Hot-kampanjan? S muuten ohjasi kamppiksen cityjääkarhu-mainoksen. Sen, jossa jääkarhu istuu poikasensa kanssa ruuhkassa kadulla. Hyvää esimerkkiä YLEX! YLE on maailman ensimmäisyytensä lisäksi myös Suomen ensimmäinen mediatalo, jolla toivottavasti ensi vuoden aikana myönnetään Green Office-sertifikaatti. Ei pöllömpää. Puolen vuoden hippeily on siis tuottanut tulosta: lisäkseni myös yhtiön johto ja jo tosi moni yleläinen on herännyt ympäristöasioihin ja täällä jos jossain on potentiaalia vaikuttaa. Sinäkin voit olla oman työyhteisösi tuleva ympäristöaktiivi: ehdota työpaikallasi Green Officeen liittymistä. Veikkaan, että aika monessa firmassa idean otetaan positiivisesti vastaan etenkin siinä vaiheessa kun ymmärretään, että sillä säästää myös puhdasta rahaa… Ja jos pomosi alkaa urputtaa, niin ota kopio WWFn Green Office-toimistolistasta ja näytä, kuinka moni jo on mukana. Ympäristöajattelu on must joka paikassa. Se alkaa jo olla sellainen itsestäänselvyys, että pian ne firmat, joilla ei ole ympäristösuunnitelmaa, ovat pahasti ajastaan jäljessä.

WWFn elokuisessa tiedotteessa kerrottiin, kuinka Green Office-toimistot vähensivät vuonna 2007 hiilidioksidipäästöjään 1999 tonnia. YLE on pian mukana tässä porukassa. Jess!