Menu

Tumma suklaa – here I come!

Sokeriton kolme viikkoa tyssähti sunnuntaisiin Reginan musavideon kuvauksiin. Ja nytpä vatsa on superkipeä jo kolmatta päivää, sillä idioottina vedin kuvauscateringin karkkia ihan liikaa. Enkä siis vaan yhtä ”kielletyistä aineistani” vaan kaikkia: lehmänmaitoa, sokeria, vehnää ja hiivaa. Idiootti. Mitäs en ottanut omia eväitä ja itsehillintää mukaan.

No, tästä voi vaan nousta! Ollakseen fiksu herkkujen suhteen ei tosiaankaan ole tarvis luopua niistä, vaan valita herkut oikein! Lupailin teille asiaa tumman suklaan terveysvaikutuksista ja tässäpä tulee helppo ohjenuora: suklaa on sitä terveellisempää, mitä tummempaa se on. Monet varmaan ovat tästä kuulleetkin. Tosin, jos joku valmistaja nyt keksii alkaa värjätä suklaata mustaksi, niin se ei tietenkään ole sama asia! Pointti on siinä, että tummassa suklaassa on sydämelle ja verisuonille hyvää tekeviä flavonoideja.

Suomen Akatemian rahoittamassa, uunituoreessa tutkimuksessa tutkittiin flavonoideja sisältävien elintarvikkeiden vaikutuksista sydän- ja verisuoniterveyteen. Englantilaisten tutkijoiden kokoamaa julkaisua varten käytiin läpi 133 eri puolilla maailmaa tehtyä tutkimusta. Tuloksissa osoitettiin, että suklaan ja soijan(!!) sisältämät flavonoidit ovat merkityksellisiä terveyden kannalta.

Flavonoidit ovat siis kasvikunnan puolustajayhdisteitä, joita kasvit kehittävät suojellakseen itseään kasviksia syöviä eläimiä vastaan. Flavonoideja on kaakaopavuissa ja siten etenkin tummassa suklaassa: tutkimuksissa havittiin, että kun ihminen syö suklaata, veren virtaavuus paranee, ja siten verisuonet laajenevat, efekti on saman kaltainen punaviinissä, josta blogasin helmikuussa. Eli vastedes suklaan syömisesestä ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa. Erittäin ihania, tummia suklaita saa Ruohonjuuresta, Punnitse & Säästästä, luontaistuotekaupoista, Sokoksen luontaistuoteosastolta sekä hyvin varustetuista marketeistakin. Palaan brändeihin omassa postauksessaan! Laittakaa omia tummia suklaalemppareitanne blogauksen perään!

Vinkkinä muuten, että viikonlopun Terveys + hyvä olo –messut sisältävät paljon kiinnostavaa asiaa: elintarvikekemian dosentti Marina Heinonen puhuu suklaan flavonoidien terveellisyydestä 10.10. klo 10-12.

Psst…Muistukseksi vielä, ettei suklaata ei kande nyt alkaa popsia kilokaupalla, siinä kuitenkin on paljon rasvaa ja sokeria, mutta kun tekee mieli herkutella, kannattaa ottaa mahdollisimman tumma suklaa niin saa terveysvaikutukset kaupan päälle!