Menu

Partysnacks

Lauantaina kaveriporukkamme kokoontui perinteisten kotibileiden merkeissä. Kokkasin pitkästä aikaa vanhaa bilebravuuriani, tomaatti-pesto-mozzarella-neliöitä. Melkein hävettää laittaa resepti tänne, sillä nämä ovat niin helppoja tehdä, ettei niiden valmistusta oikeastaan edes voi kutsua kokkaamiseksi…

Tarvitset:
-voitaikinalevyjä
-pestoa (tee itse, jos viitsit!)
-mozzarellajuustoraastetta (muukin juusto toki käy!)
-tuomaatteja (luomuja – tietty!)


Viipaloi tomaatit ja kierittele ne pestossa. Paloittele voitaikinalevyt kahteen tai kolmeen osaan ja laita jokaiselle pestonokare sekä muutama tomaattiviipale. Ripottele päälle juustoraaste ja sujauta ”pizzapalat” uuniin. Valmiita vartissa! Voiko mikään olla noin helppoa? Ja vannon, että vieraan tykkäävät! Tämähän ei ole mikään kevytherkku, sillä voitaikina on VOItaikinaa, mutta ei bileissä pelkkiä porkkanoita voi popsia. Nämä ovat jokatapauksessa sekä laktoosittomia, että hiivattomia, mikä tietenkin on itseäni ajatellen hyvä juttu. Vehnää voin silloin tällöin syödä, kunhan mukana ei ole hiivaa. Hiiva nimittäin turvotta meikäläisen ilmapalloksi ja siitä saa kärsiä monta päivää, not fun.

Ymmärtänette siis miksi S testasi Fuller´sin Organic Honey Dew luomuoluttam enkä minä… Olut ei sovi elimistölleni, enkä oikeastaan tykkää sen maustakaan. S kuitenkin totesi, että toimii! Maku on kuulemma mainio, samoin kuten kesällä testatussa Wychwoodin Circlemasterissakin.

Haa – onpa muuten värieroa meikäläisen ihossa, kun vertaa yläpuolen kuvia toisiinsa. Ylempi on siis otettu lauantaina ja alempi heinäkuussa mökillä – kaipaan kesää… No, kun täyttää kalenterinsa toiminnalla, ei ehdi liikaa ahdistua pimeästä ankeudesta, joka paketoi meidät harmaaseen syliinsä seuraavaksi puoleksi vuodeksi!

Olinkin sunnuntaina ystävän synttäreillä. Usein juhlissa ahdistaa se, ettei voi syödä vatsakivuitta mitään perinteisiä herkkuja, mutta, mutta: juhlakalu oli valmistanut muutamia herkkuja varta vasten minulle! Ihania olivat etenkin kaura-suklaa-pähkinäkeksit sekä graavilohi-nigirit! Lupaan laittaa molempien reseptin tänne jahka saan ne ystävältäni!

Herkuista hoitoihin. Testaan tällä viikolla testaan luomuhoitoja ja kivihierontaa, niistä siis luvassa tietoa lähiaikoina. Yritän myös vihdoin saada nitriitti-postauksen Kemppariin saakka. Ylihuomenna alkavat muuten Helsingin kirjamessut, joilla allekirjoittanut haastattelee Kemikaalikimara-kirjan kirjoittaja Anja Nysténiä. Tulkaapa siis kynnelle kykenevät sunnuntaina kuuntelemaan haastattelua, joka tapahtuu Eino Leino-lavalla kello 15.30.