Menu

Nooran omenamysli

Herkkumyslini – originaalinimeltään Mallan mummin mysli – on saamani palautteen mukaan löytänyt tiensä monien lukijoiden ruokapöytiin ja ehkä te ilahduttekin siitä, että on tapahtunut myslievoluutio! Makuaistini on flunssan seurauksena heikohko, mutta Sam hehkutti uutta reseptiä sen verran, että uskon sen olevan ok teidänkin suissanne. Myslievoluution tuloksena: omenakanelimysli.
Tee näin: valmista sama myslipohja kuin herkkumyslissäkin. Kun otat myslin uunista, heitä sekaan rusinaa, kuivattua omenaa, gojimarjoja, luomuspelttimuroja ja kanelia. Kanelia oman maun mukaan, mutta vinkkinä: aika runsaalla kädellä saa laittaa että maistuu tarpeeksi. Onhan kyseessä sentään pellillinen mysliä!

Reseptissä käyttämäni spelttimurot ovat uusi tuttavuus ja suosittelen niitä lämpimästi kotimyslin valmistukseen, koska ne tuovat mysliin rakenteeseen tervetullutta rapeutta. Mysli ei ole niin jytyä, kun seassa on vähän ilmavia raksujakin.

SunSpeltin omenakaneli-täysjyvämurot eivät sisällä sokeria tai lisäaineita ja ne on tehty täysjyväviljasta. Hintaa boksilla on kaupasta riippuen 5-6 euron kieppeillä. Olen jo fani!

Käytin itse kotona kuivattua omppua, mutta voit hyvin napata vaikka Punnitse ja Säästästä kuivattuja omenarenkaita, joiden rakenne on ilmava kuin vaahtokarkeissa. Renkaissa ei ole turhaa lisättyä sokeria, omenoiden maku kun riittää mainiosti itsessäänkin.

Ja tosiaan, originaalireseptin oliiviöljyn voi ja ehkä kannattaakin korvata luomukookosöljyllä. Oliiviöljy ei oikein tykkää kuumentamisesta ja sitä kannattaakin mielummin syödä sellaisenaan vaikka salaatin kanssa tai leipäviipaleen päällä.

Ps. SunSpelt ei ole sponssannut tätä postausta, ihan vaan diggailen!