Menu

Lukijapalautetta

Ajattelin nyt antaa eräälle kriittisimmistä lukijoistani mahdollisuuden saada hiukan enemmän näkyvyyttä. Tässä siis nimimerkki ”kemistin” kommentti edellisen postaukseni perästä:

”Olisikohan Noora, tämän naurettavan vaahtoamisesi sijaan syytä miettiä ensin kulutustottumuksia ja rajoittaa kulutustavaroiden, meikkien, alkoholin jne. käyttöä. Omista tottumuksistasi päätellen voit kyllä melkoisestikin vaikuttaa kemikaalikuornaasi. Sillä tavoin kemikaalikuorma pienenee.”.

Nimenomaan! Omaan kemikaalikuormaan VOI vaikuttaa ja toivon muidenkin tekevän niin, tai edes tiedostavan, että niin voi tehdä. Juuri siksi pidän blogiani! Mehän ollaan tästä näköjään samoilla linjoilla 🙂

”Kukaan ei tiedä kemikaalicocktailiasi” – osaksi totta – mutta miten tätä tutkittaisiin? Käymällä läpi kaikki meidät 6 miljardia?

Ei, ketään ei tarvitse alkaa tutkia sen tarkemmin, eikä siihen ole resurssejakaan, kuten totesit. Kun ihmisille kertoo erilaisista vaihtoehdoista, voivat he itse tehdä oman valintansa.

”Kemikaalikuormaa vähennetään kulutusverotuksen kautta, luomua suosimalla ja valistuksella kulutuksen vähentämisestä. Noin ensi alkuun. Yritäpä nyt kerrankin lukea koko teksti ajatuksella, ennen kuin taas aloitat hysteerisen savuamisen jonkin kulutustavaran jäämäkemikaaleista ja väität niiden tappavan pikkulapsia”.

Hmm. Mielestäni tekstini ei ole ollenkaan hysteeristä – nimenomaan sitä yritän välttää! Kerron vaihtoehdoista. Veikkaan Kempparilla olevan juuri siksi niin paljon lukijoita, että täällä kerrotaan selkokielellä siitä, miten jokainen voi pienentää omaa kuormitustaan. En oikeastaan tajua, ”kemisti”, miksi itse vaahtoat, kun me ollaan kuitenkin monesta asiasta niin samaa mieltä?