Menu

Kosmetiikan ainesosat auki

Wuhuu! Tänään julkaistiin erinomainen opus kosmetiikan kemikaaleista. Vihdoinkin kosmetiikan yleisimmät ainesosat – 2000 sellaista – löytyvät yksistä kansista ja suomen kielellä! Olin paikalla kirjan julkistamistilaisuudessa ja sain oman kopioni lisäksi yhden extra-kirjan, jonka postitan jollekin teistä! Kyseessä on Rita Stiensin Totuus kosmetiikasta, joka vihdoinkin on käännetty suomeksi. Loistavaa.

”Kirjasta käy ilmi, millainen tuote on turvallinen ja aidosti laadukas. Kirjassa on käsitelty erikseen kasvojen hoito, vartalonhoito, hiustenhoito ja meikit. Kirjassa on aakkosellinen luettelo noin 2 000:sta kosmetiikkateollisuuden käyttämästä aineesta, joiden hyvät ja huonot puolet on listattu ja osoitettu kirjassa selkein symbolein. Rita Stiens on soveltanut teoksen Suomessa markkinoilla oleviin tuotteisiin, ja hän on lisännyt tähän teokseen ”anti-ageing”-luvun.

Totuus kosmetiikasta on ollut menestys Ranskassa ja Saksassa, joissa on julkaistu Stiensin aikaisempiakin opuksia. Kirjailija-Stiens on alunperin ammatiltaan toimittaja, jonka kiinnostus kosmetiikan ainesosiin syntyi omanterveyden kautta. Hän kärsi punoittavasta, kuivasta ja herkästä ihosta, johon ei tuntunut auttavan mikään. Ritan iho parani auryvedisten öljyjen ansiosta eräällä lomamatkalla, jolloin hän koki jonkinlaisen kosmetiikkaherätyksen. Tästä ja monesta muusta keskustelen hänen kanssaan huomenna, jolloin haastattelen häntä Kemikaalicocktailiin. Tulossa siis Rita Stiensin haastis = kovaa asiaa kosmetiikan kemikaaleista!

Arvon kirjan niiden kesken, jotka linkkaavat sivuillaan Kemppariin. Laita postauksen perään tieto linkityksestä 🙂

Jos muuten olet perjantain ja lauantain välisenä yönä tylsistyneenä radion ääressä (?!) niin kuuntelepa meikäläisen haastattelu Radio Suomen Yöradiosta klo. 00-01. Toimittaja Marko Miettinen tenttaa minua Green Officesta, hybridiautoista, ekologisesta jalanjäljestä ja Kempparista.

Pssst… Aloitan piakkoin uuden blogin verkossa, jossa laajennan Kempparin aiheita. Luvassa siis uutta jännää YLEn suunnalta. Kemppari saa siis tavallaan pikkusiskon – tai -veljen 😉

Äh, en halua sulkea ketään pois arvonnasta! Kaikki, jotka kommentoivat blogauksen perään ovat mukana!