Menu

GMO Suomen pelloille?

Blogasin vastikään GMO-soijatuotteista. Ne saattavat ilmestyä kaupan hyllyille koska tahansa, jos suomalaiset osoittautuvat halukkaiksi ostajiksi. Nyt GMO-asia on mahdollisesti etenemässä ikävään suuntaan – pelloillemme. Juuri se pahin, mitä pelkäsin on nyt maa- ja metsätalousministeriön aatoksissa.

Maa- ja metsätalousministeriö on nimittäin tehnyt esitysluonnoksen rinnakkaiselolaista, joka tarkoittaa, että Suomen pelloilla saisi alkaa viljellä geenimuunneltuja lajikkeita. Tämä vaikeuttaisi GMO-vapaata eli tavallista tuotantoa merkittävästi. Luomusta puhumattakaan. On ISO ongelma kasvattaa vierekkäin tavallisia ja GMO-lajikkeita. En mene siihen NYT syvemmin, mutta eiköhän se päivä pian koita… Minä vannon, että sinä päivänä kun GMO-kasveja aletaan viljellä Suomen pelloille, minä muutan pois. Tai ryhdyn poliitikoksi, tosin mitäpä se auttaisi…

Jos olet samaamieltä kanssani siitä, että GMO-scheissea ei Suomen pelloille kaivata, allekirjoita adressi. Tämän adressin allekirjoittajat haluavat, että Suomen pellot pidetään GMO-vapaina. Sinäkin varmaan haluat? GMO-lajikkeiden turvallisuustestausta pitää kehittää niin, että ne ovat turvallisia pitkällä aikavälillä ja että voidaan olla varmoja niiden vaikutuksesta ympäristöön ja maatalouselinkeinoihin.

GMO-vapaa Suomi -kampanja toimittaa kyseisen adressin eduskuntaan sitten, kun sen lakiehdotus tulee käsittelyyn. KÄSKEN TEITÄ KAIKKIA ALLEKIRJOITTAMAAN, teitä on pari tuhatta, kamoon!