Menu

Valkeaa ja tappavaa…

Kiinan maitoskandaali paisuu paisumistaan. Puutteellinen valvonta yhdistettynä rahanahneisiin välikäsiin on pelottavaa alkusoittoa sille, mihin eurooppalaisetkin voivat tulevaisuudessa joutua osaksi, jos gmo-tuotteet saavat jalansijaa Euroopassa. Kiinassa maitoon sekoitettiin ensin vettä, jotta tuotetta=rahaa saataisiin enemmän ja tämän jälkeen maidon proteiiniarvoa nostettiin lisäämällä siihen muovia. Veikkaan, että tätä on tehty jo kauemminkin, mutta nyt ahneet kauppamiehet lisäsivät muovia liikaa, yli kriittisen rajan.


Miksi vertasin nyt tapahtunutta maitoskandaalia geenimanipuloituihin tuotteisiin johtuu siitä, että gmo pitää sisällään paljon riskejä, joista ei välttämättä tiedetä. Tuote saattaa olla testeissä hyvin siedetty, mutta se saattaa käytännön tilanteissa reagoida yllättävien aineiden kanssa, yllättävissä paikoissa ja yllättävän pitkän ajan päästä. Varmuutta ei ole. Yhdysvalloissa ihmiset ovat joutuneet olemaan osana ihmiskoetta jo 10 vuotta: gmo-tuotteet lanseerattiin siellä kaikessa hiljaisuudessa. Ihmisille ei kerrottu, eikä tuotteissa mainita, että tuote on geenimanipuloitu. FDA eli Food and Drug Administration, joka siis valvoo Yhdysvalloissa ruoan turvallisuutta, onkin saanut osakseen valtavasti kritiikkiä. Ihmiset kokevat tulleensa petetyiksi.

Nyt pitää vaan toivoa, että suomalaisten gmo-vastarinta on olemassa ja se pitää, sillä jos täällä innoissaan aletaan ostaa halpaa gmo-ruokaa, on ihan saletti, että kohta sitä kasvaa myös pelloillamme. Sen jälkeen gmosta ei pääse eroon millään ja minä voin haudata unelmat omasta luomutilasta. Voi saakeli mikä fiilis tulee kun miettii, että Monsanton omistamat lajikkeet joku päivä kasvaisivat pelloillamme, suomalaisten maanviljelijöiden toimesta! Gmossa sairainta on se, että Monsanto omistaa siemenet! Siemenet, jotka ovat maanviljeljän pyhin asia, ovat firman omistamia! Joka kevät viljelijän pitää ostaa uudet siemenet sen sijaan, että tehtäisiin niin kuin vuosituhansia… Siemen kuuluu maanviljelijälle! Ja kelatkaa sitä, että Monsanto saa näin haltuunsa maailman ruokavarat, sillä sehän voi hinnoitella siemenensä ihan pilviin Lopputulemassa rikkailla on varaa syödä gmo-vapaasti ja köyhillä ei.