Menu

Take Action – tarkasta kosmetiikkasi!

Luen säännöllisesti Ecologistin ja bongasin lehden verkkosivuilta toimittajaidolini Pat Thomasin listan, jonka haluan jakaa teille. Alla on listattu päivittäiskosmetiikassa käytettyjä kemikaaleja, jotka valmistajat voisivat korvata luonnollisilla aineilla keinotekoisten sijaan.

Benzoic acid
BHT (butylatedhydroxytoulene)
Butylparaben
C12-15 alkyl benzoate
Diazolidinyl urea
Disodium EDTA
DMD Mhydantoin
EDTA
Ethylparaben
Formaldehyde
Isobutylparaben
Methylchloroisothiazolinone
Methylisothiazolinone
Methylparaben
Phenoxyethanol
Propylparaben
Quaternium 15
Salicylic acid
Sodium benzoate
Sorbic acid
Tetrasodium EDTA2

Jos ja kun melko varmasti bongasit monia yläpuolen kemikaaleja käyttämästäsi kosmetiikasta, listaa aineet ja lähetä tuotteen valmistajalle kysely, jossa tiedustelet miksi tuotteessa ei ole käytetty vastaavia luonnollisia ainesosia. Alla on listattu esimerkkejä korvaavista, luonnollisista aineista:

Aloe vera
Citrus seed extract
Clove
Cranberryextract
Cypress
Eucalyptus
Lavender
Manuka
Neem
Propolis
Rose
Rosemary
Sage
Sandalwood
Tea tree
Thyme
Willow bark
Witch hazel
Yerba mansa
Yucca3

Pat Thomas kehottaa lukijoita pyytämään valmistajia vastaamaan suoraan Ecologistille, miksi he eivät korvaa keinotekoisia kemikaalejaan luonnon ainesosilla, minä kehotan teitä ensisijaisesti valitsemaan toisia tuotteita, jos ette jaksa alkaa piinaamaan valmistajia. Jos jaksatte niin hyvä! Siihen riittää ihan yksinkertainen sähköpostikin, tärkeintä on, että valmistajat tietävät meidän käyttäjien olevan kiinnostuneita siitä, mitä imeytämme ihomme läpi verenkiertoomme. Ja kun pyydät valmistajalta vastausta kysymykseesi, voit toki laittaa toiveen, että vastaus lähetetään myös minulle, osoitehan on kemikaalicocktail@gmail.com.

Take action!!