Menu

Realismia ja hiivauutetta

Vihdoinkin sain vastattua kommentteihinne – vilkasta keskustelua tosiaan! Haluankin nostaa muutamaa vilkkaasti puitua asiaa teille muille:

Nimimerkki lääkäri muistutti Luonnon masennuslääke-postauksessa:

”Kemikaali se on mäkikuismakin, tuskin se kivikaudellakaan kuului täysipainoisena pidettyyn ruokavalioon. Luonnosta löytyy myrkkyjä samalla tapaa kuin teollisuuden tuotteista, ja etenkin pillerimalliset rohdosvalmisteet eivät minun mielestäni edusta luontoa. Toisin kuin lohi, kaakao ja pähkinät. Moraalittomuus ja voitontavoittelu on ongelma niin lääke- kuin rohdosbisneksessäkin”.

Haluan todeta, että juuri näin: ei se, että tuote on luonnonmukainen tee siitä välttämättä sopivaa tuotetta kaikille. Se on hyvä muistaa. Esimerkiksi minä hehkutin Dr. Hauschkaa koko kevään ja nyt reilun puolen vuoden päästä olen todennut, että se ei ehkä sittenkään ole omalle iholleni paras mahdollinen tuote.

Toinen blogin suosittu aihe on ollut viimeaikoina hiivauute. Juures-kookoskeitto-postauksessani nimittäin kerron käyttäväni luomukasvisliemikuutioita. En käytä tavallisia liemikuutioita, koska niissä on natriumglutamaattia eli aromivahvennetta, jota kenenään ei kannattaisi pistää suuhunsa. Ai miksi ei? Lue tarkempi postaukseni täältä. Itselleni onkin suhteellisen uusi tieto, että kasvisliemikuutioissa oleva hiivuute on myös aromivahvenne, josta sitäpaitsi valmistetaan natriumglutamaattia. Moni on kysellyt, onko hiivauute paha asia? Minä en osaa sanoa tähän vielä mitään, mutta siltä se vaikuttaa ainakin kommenttien perusteella. Kommentteja löytyy esimerkiksi Fiksua lounasta-postauksen perässä.

Hiivauute on ehdottomasti aihe, josta pitää blogata. Te, jotka osaatte linkata hiivauute-aiheeseen lisää infoa, kommentoikaa tämän tekstin perään!