Menu

Good Kiks

Mainitsemani Green is the new Black on mainio opus – ainakin ensimmäisen 60 sivun perusteella, ja kun pääsen loppuun lisään kirjan suosikkeihin ja teen siitä oman postauksen, vannon! Aivan kuin It´s Vintage darlingin jälkeen: olen ihanassa second hand ja vintage-pilvessä, jossa on oi, niin ekologista leijailla!

Olotilaani sopien, löysin tänään itselleni uuden ekologisen brändin nimeltä Kiks.

”Kiks-tuotteet tehdään käsin kierrätysmateriaalista – kunnioittaen luontoa, ihmistä ja hyviä kiksejä. Kiks syntyi vuonna 2003 ja toimii edelleen samalla periaatteella kuin alussakin: mottoni mukaisesti haluan tehdä vaatteita, jotka ovat paitsi reilusti ja ekologisesti tuotettuja, myös ainutlaatuisia, kauniita, iloisia ja inhimillisiä. Uskon, että pukeutumisen suhteen pinnallinen voi olla syvällistä, sattumanvaraisuus kaunista ja arki juhlaa.

Vaatteideni materiaaliksi voi päätyä melkein mikä tahansa kierrätetty mutta hyväkuntoinen vaate tai tekstiili, minkä lisäksi käytän myös kierrätettyjä vöitä, nappeja, nauhoja, solkia, vetoketjuja, leluja, koruja ja koriste-esineitä”.

Brändin takana on oululainen Katja Iljana. Kiksin nettisivujen tuotetieto-osio on hieman oudohko, mutta kun navigoi itsensä kuva-albumiin, saa kaipaamaansa konkretiaa! Konkretiaa sain myös minä, joka bongasin Secco-shopista Kiksin jumalaisen kauniin second hand pitsitunikan. Aah se on niin kaunis! Ja ihan eri tyylinen kuin brändin fiilis noin muuten, ei laisinkaan hassutteleva, vaan herkkä ja väritykseltään mustaa ja kultaa. Ehkä laitan siitä kuvan kunhan saan sen käyttöön.

Seccossa oli kyllä ehdottomasti nettisivujen mekkoja ihanampia Kiks-vaatteita, joten kannattaa mennä tsekkaamaan rekkejä.

Seccon lisäksi Kiksiä myy Oulussa Kulta-Kissa ja Real Deal sekä DaigaDaigaDuu Kuopiossa. Helsingissä Kiksiä kauppaa myös Myymälä2 ja Grape Station. Kiksillä on myös myspace-sicvu.

Kun suuntaa täsmäiskut kauppoihin, joissa eettistä muotia on varmasti tarjolla, ovat satunnaiset heräteostoksetkin todennäköisemmin eettisiä! Eikä kande unohtaa sitä tosiasiaa, että uusissa vaatteissa asuu yli 8000 eri kemikaalia, kun puolestaan käytettyjen, moneen kertaan pestyjen vaatteiden kemikaalicocktail on huomattavasti paljon pienempi!