Menu

Raparperirahkatäydellisyys

Vihdoinkin käsillä on lupaamani raparperipiirakan ohje! Vaikka laitankin ruokaa kahdesti päivässä, leivon ehkä maksimissaan kahdesti vuodessa. Koska pakkaseen oli saatava tilaa herukoille ja kun epämääristen pakastettujen myttyjen alta löytyi purkki raparperia, oli aika selvä homma mitä sille teen. Ohjeen piirakka on kooltaan noin 1/2 uuninpeltiä.

POHJA:

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl mehua
  • 2-3 dl jauhoja
TÄYTE:

  • Raparperia
  • 1 purkki rahkaa
  • Pinnalle puolukoita tai muita marjoja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeiksi ja lisää öljy, jauhot sekä mehu. Itse käytin 3 hedelmän mehua, rypsiöljyä, Urtekramin ruokosokeria ja kun kaapissa nyt sattui olemaan, heitin vielä teelusikallisen vaniljasokeria sekaan.

Keitä raparperit pikaisesti (10 min) ja valuta neste pois. Lisää rahka raparperin sekaan ja kaada seos pohjalle. Sekoita kevyesti lusikalla raparperirahkaseos pohjan kanssa ja ripottele halutessasi marjoja pinnalle antamaan väriä. Itse käytin punaisia herukoita, mutta myös puolukat käyvät!

Koko homma 175 asteeseen noin 40 minuutiksi. Melkein parasta on tuoksu, joka huumaa keittössä vielä seuraavana aamunakin… Täydellisintä piirakka on tietenkin vaniljajäätelön kanssa, mutta myös vaniljakastike sopii. Meille maitovammaisille on vaihtoehtona esimerkiksi GoGreenin vaniljakastike, jota testasin itse nyt ensimmäistä kertaa. Niille joille tuote on uusi, tässä tarkempi fakta:

GoGreen Vanilla:
Kaurahiutaleiden vesiuute, kasvisrasva, rypsiöljy, tärkkelyssiirappi(perunasta), sokeri, emulgointiaineet (E 471, E 481), suola, luontainen (vanilja-aromi) ja luontaisenkaltainen aromi (vanilliini), väriaine (betakaroteeni).
Kastike oli ihan hyvää, mutta jos vatsa kestää niin parastahan on tietenkin kermavaahto, luomukermasta tietty. GoGreenissä on ärsyttävä tuoteseloste, ei mitään suoranaista luonnonkamaa…
P.s. Tähän reseptiin, kuten moneen muuhunkin piirakkaan pätee sama sääntö: se on parasta seuraavana päivänä 🙂