Raparperirahkatäydellisyys
Vihdoinkin käsillä on lupaamani raparperipiirakan ohje! Vaikka laitankin ruokaa kahdesti päivässä, leivon ehkä maksimissaan kahdesti vuodessa. Koska pakkaseen oli saatava tilaa herukoille ja kun epämääristen pakastettujen myttyjen alta löytyi purkki raparperia, oli aika selvä homma mitä sille teen. Ohjeen piirakka on kooltaan noin 1/2 uuninpeltiä.
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl öljyä
- 1 dl mehua
- 2-3 dl jauhoja
- Raparperia
- 1 purkki rahkaa
- Pinnalle puolukoita tai muita marjoja
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeiksi ja lisää öljy, jauhot sekä mehu. Itse käytin 3 hedelmän mehua, rypsiöljyä, Urtekramin ruokosokeria ja kun kaapissa nyt sattui olemaan, heitin vielä teelusikallisen vaniljasokeria sekaan.
Keitä raparperit pikaisesti (10 min) ja valuta neste pois. Lisää rahka raparperin sekaan ja kaada seos pohjalle. Sekoita kevyesti lusikalla raparperirahkaseos pohjan kanssa ja ripottele halutessasi marjoja pinnalle antamaan väriä. Itse käytin punaisia herukoita, mutta myös puolukat käyvät!
GoGreen Vanilla: