Menu

Luomulove

Fanitan luomua yhtä paljon kuin Stella McCartneyn designia. Miksi? 12 syytä-sivusto kertoo muutaman syyn. Nettisaitin taustalla soi kamala ralli – ehkä vihdoinkin luomun kohdalla onkin tehty brändäystä ja kohderyhmäanalyysia: tämä nimenomainen projekti ja sivusto on selvästi tehty keski-ikäsisille ja ei-tietoisille-ei-hipeille – hyvä niin! Kun kyseessä on mainos on ihan kiva, että mainostaja on myös miettinyt, kehen mainoksella halutaan vaikuttaa. Kohderyhmäanalyysiä voisi harrastaa enemmän myös tiettyjen tv-ohjelmien kohdalla…

Tiesitkö, että Suomesta saa yli 3000 luomutuotetta? Jep ja niitä todella kannattaa suosia, ihan omankin terveyden nimissä saatika sitten ympäristön. Tässä pari infoiskua 12-syytä-sivuilta:

-Luomutuotannossa luonnonvaroja käytetään oikeudenmukaisesti. Ympäristöstä pidetään huolta niin, että tulevat sukupolvet pääsevät nauttimaan samoista luonnonvaroista kuin tämän päivän kuluttajat.

-Luomun tuotantoketju on läpinäkyvä ja alkuperä aina jäljitettävissä.

-Luomu säilyttää luonnon monimuotoisena. Luomutuotannossa pellot ovat eläviä ekosysteemejä: kasvi-, hyönteis- ja lintulajisto on monipuolisempaa.

-Luomupellolla ei käytetä keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita (eli sinä itse tai lapsesti ette joudu syömään niitä).

-GMO:ta ei hyväksytä, koska sen vaikutukset luontoon ja ihmisiin eivät ole täysin tiedossa.

Luomu yksinkertaisesti on fiksu juttu. Lauomutuotannosta hyötyvät ihmiset, eläimet ja luonto eli kaikki! Tämä jos jokin on aihe, josta voisin kirjoittaa koko viikonlopun, mutta tällä kertaa jätän teidät 12 syytä-sivujen pariin, jotka kertovat monta syytä lisää luomun suosimiseksi.

Oli pakko laittaa tähän yhteyteen kuva, jonka nappasin vuosi sitten Berliinissä. Jos Suomessa myydään 3000 luomutuotetta, on niitä Saksassa 30 000 – tai siltä se tuntui. Saimme ostettua kaiken ruoan luomuna ihan tavallisesta marketista! Etenkin kuvan luomurucolajuusto oli herkkua. S fanitti myös erityisesti luomumysliä, joka oli omaan makuuni hiukan liian makeaa. Luomuhan ei tarkoita samaa kuin ei-rasvainen tai vähäkalorinen. Toki se voi sitä olla. Mutta luomusta voi saada ihan samat kalorit ja jenkkakahvat kuin teollisesta ruoastakin. Luomu tarkoittaa luonnollista, ilman torjunta-aineita, geenimuuntelua ja E-koodeja höystettyä ravintoa, joka lähtökohtaisesti on hyvä juttu. Ei rasvaista luomujuustoakaan kuitenkaan voi lihomatta joka päivä syödä. Sama kohtuus rasvaan ja sokeriin pätee luomussa samalla tavalla kuin ei-luomussa.