Menu

Inspiraatiota

Inspiraatiota ja ystäviä-osioni laajeni tänään monella blogilla. Seuraan hippiaiheiden lisäksi paljon katumuotiblogeja ja aikaisemmin ajattelin etten viitsi änkeä tänne hirveästi muotilinkkejä
(parhaita en laittanut, haluan pitää ne itselläni:) , mutta samapa tuo, tuskin ne ketään sivun reunassa haittaavat ja ehkä joku saa niistä itsekin inspistä. Kuvat, muodot ja värit inspiroivat itseäni suuresti oli kohde sitten mikä tahansa – vaikka alapuolella oleva I Milk-blogin Honeydewn kasvi. Näyttää kivalta.


-kuva: I Milk

Syy tämänhetkiseen erityisen aktiiviseen muotisurffailuun on stailauskeikka, joita teen vain pari kertaa vuodessa. Yleensä stailaan lähinnä itseäni ja kotia, joka tosin on myös todella hauskaa! Kodista tulikin mieleeni, että se on (ainakin osia siitä) nähtävillä seuraavassa Trendissä.

Jotta ihminen pysyy luovan raikkaassa tilassa – olkoon päivätyö mikä tahansa – on tärkeää viritellä tuntosarviaan eri suuntiin. Puhuin taannoin toimittajan kanssa joka voivotteli ettei ehdi millään seurata mielestään tarpeeksi lehtiä ja muita medioita, kun töissä on niin kiire.


-kuva:I Milk

Olen havainnut itsessäni, että eettinen kuluttaja ja stylisti tukevat toisiaan mainiosti. Ostaessani vaatteita ja asusteita mietin muuta(kin) kuin hintaa ja kirjoittaessani eettistä blogia pyrin tekemään kaikesta mahdollisimman kivan näköistä ja jopa houkuttelevaa. Hamppuhousut – not for me.

Kun parhaillaan suunnittelen ekologisia ratkaisuja työympäristöön, pidän automaattisesti huolta siitä, että homma toimii myös esteettisesti, hauskasti ja että siinä on jotain innostavaa ja uutta! Jos taustani olisi insinööri, veikkaan että kiinnittäisi huomiota erilaisiin asioihin. Toki lopputulos olisi varmasti toimiva, mutta ei ehkä niin jännittävän innostava! On haastavaa saada 3200 ihmistä innostumaan eettisyydestä niin että yhteinen päämärä saavutetaan. Kyse on nimenomaan jokaisen yksilön halusta toimia yhteisen tavoitteen eteen.

Muodin parissa puolestaan koen olevani paljon tiedostavampi kuin aikaisemmin, koska tiedän vaateteollisuuden nurjastakin puolesta ja eettisistä vaihtoehdoista, kemikaaleista puhumattakaan! Muista aina pestä uusi vaate ennen käyttöä! Somistaessani opiskeluaikana vaatekaupan ikkunaa en todellakaan miettinyt muodin eettisyyttä ollenkaan. Koin korkeintaan huonoa omaatuntoa shoppailuun kuluttamani rahan määrästä.

Kuningaskuluttajan myötä tutustuin tapauksiin, joissa sohvatekstiilit polttivat ihmisten ihon, bukleematon kemikaalit aiheuttivat kohtalokkaan liukastumisen ja johtivat työkyvyn menettämiseen ja olen lukenut lukuisia maileja äideiltä, jotka miettivät ruokien lisäaineita. Silmäni ovat todellakin avautuneet kuluttajalle näkymättömille asioille – ja niitä riittää! Pohtimalla kuitenkin pelkästään maailman epäkohtia, alkaa pitkän päälle masentaa.

Kemikaaliahdistuksen lomassa pitää ajatella muutakin, itse teen sen juuri visuaalisten ärsykkeidne kautta. Valokuvaan, tutkin, seuraan, ideoin ja kirjoitan ja tietenkin joogaan ja liikun. Kemikaalicocktail on minulle juuri täydellinen cocktail tätä kaikkea ja mitä ilmeisemmin myös teille, eilen rikottiin taas sivujen kävijäennätys! Kivaa, että niin moni on löytänyt tänne. On ehkä taas uuden lukijakyselyn aika…

Pitääkö tässä nyt toivottaa jo esteettistä…syksyä? Onneksi pöydälläni on kirkasvalolamppu. Se saa unohtamaan, että aurinko on kadonnut! Tanssikaa kaikki aurinkotanssi, jotta saadaan helle takaisin!