Menu

Salmon-onion Rolls

Kuten tiedätte, olen suuri sushin ystävä. Voisin helposti elää japanilaisella ruoalla ja vain laiskuuteni estää sitä tapahtumasta. Käytännössä japanilainen ruoka valmistuu helposti, kunhan käsillä on perusraaka-aineita: tuoreita vihanneksia, kalaa, merilevää, soijaa, riisiviinietikkaa ja, noh – riisiä ja kova halu oppia raaka-aineita kunnioittava ruoanvalmistus.

Toistaiseksi koen kuitenkin, että muutama sushiannos viikossa riittää. Ja riittää se lompakollekin: hinta on 12-17 euroa kerta riippuen siitä syökö lounasaikaan vai ei. Ei halpaa siis. Kotitekoinen sushi ei ole hankalaa tai kallista valmistaa, kaiken a ja o ovat oikeat ja tuoreet raaka-aineet. Lupaan tehdä postauksen ensi kerralla kun teen kotisushia!

Yleensä syön arkisushini Helsingissä Ichibanissa. Lounassetti on takuuvarmaa tavaraa, muina aikoina otan usein Salmon-onion Rollsit. Niitä olen hehkuttanut aikaisemminkin, mutta kuvamateriaalia ette ole tästä suuresta herkustani nähneet. Nyt näette! Rollsien rakenne ja makumaailma on mainio, suosittelen todellakin. Annoshinta on 12 euroa ja alkuun kannattaa ottaa misokeitto ja vihreä tee, jotka tekevät 5 euroa lisää.

Makirullat ovat hyvä tapa tutustua japanilaiseen ruokaan. Ne ovat pehmeä lasku sushiin, joka mielestäni on parhaimmillaan nigireinä tai sashimina eli raakaa kalaa riisikökön päällä tai ilman riisiä. Lohinigirit ovat ehdottomasti kiukkuisen Nooran lepyttelyruokaa ja lempiravintolani Raku Yan sashimi, eli raaka kala pelkällä soijalla ja wasabilla vie kielen mennessään! Mutta se on siis juhlasushia se.

Kelpo sushia saa Helsingissä myös Wanhan kauppahallin Norisushi Barista, jossa söin viime viikolla. Vasemmalla kuva misokeitosta, jonka shiitakesienet ihastuttivat! Maussa ei ollut valittamista, bonuksena kauppahallin vilinä ja kojujen ihanat tuoksut…