Menu

Japaniin ja takaisin

Kävin minilomalla Japanissa! Jotta uskoisitte, että vietin maanantain ja tiistain autenttisissa japanitunnelmissa, tässä todistusaineistoa:

-kuvat: Sam Shingler

Kyseessä on majatalo Yado Oikawa Pukkilassa, vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä! Itseasiassa majataloja on kaksi, uusi ja vanha, joista vanhemmassa me yövyimme. Yläpuolella oleva kuva on majatalomme ovelta. Saimme maiseman lisäksi bonuksena vieläpä pinkin iltataivaan.

Kuten olen hehkuttanut, olen täysin rakastunut japanilaiseen ruokaan. Alunperin innostukseni alkoi Japanin lomallani, jolloin kaikki mystiset vatsavaivani katosivat. Syynä väliaikaiseen paranemiseeni oli yksinkertaisesti runsas vihannesten, kalan ja hedelmien määrä sekä hiivan, vehnän ja maidon puute. Aamiaisella ei ollut jogurttia, vaan misokeittoa. Maitoa ei juoda tai käytetä Japanissa ruoanlaittoon muutenkaan! Aterioita ei höystetä leivällä eikä kaiken pahan alkua ja juurta, eli hiivaa käytetä juuri missään. Snäkkeinä on vehnä-rasva-kamaluuksien sijaan riisiraksuja. Jälkiruoat ovat pieniä ja siroja (toinen kuva ylhäältä), eikä mistään tule ähky.

Japanilaisille on tärkeää käyttää niin tuoreita raaka-aineita kuin mahdollista, se on kunnia asia. Japanilainen ruoka ei ole E-koodeilla höystettyä, sen valmistukseen ei käytetä aromivahventeita ja tujuja, itse raaka-aineen peittäviä mausteita. Toki vahvoja makujakin on, esimerkiksi wasabi, mutta tarkoitus on korostaa itse raaka-aineen makua. Kaltaiseni kasvis-kalansyöjä pystyy helposti nauttimaan japsiruoasta vaikka toki perinteinen japanilainen keittiö käyttää paljon lihaa.

Tämä postaus on vain pieni maistiainen siitä, mitä on tulossa! Luvassa on kattava postaus Riitta Oikawan ja hänen miehensä majatalosta sekä ruoasta! Tiedoksi kaikille, että majatalo on nyt kesälomalla, mutta kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä majataloon lomien jälkeen. Riitan mies, joka on Yado Oikawan kokki, valmisti yhden parhaista illallisistamme, jonka nautimme tietenkin tatamilla (ylin kuva). Muikea ilmeeni kertoo mausta: uskomattoman herkullista! 2, 5 tuntia ja 8 ruokalajia myöhemmin olimme aivan myytyjä.

Alkuviikon Japanikokemukseni eivät kuitenkaan rajoitu ainoastaan Pukkilaan. Aloitimme minilomamme maanantaina osallistumalla teeseremoniaan Suomenlinnan muurin kätköissä! Urasenke-koulukunnan teehuone on rakennettu jo vuonna 2004, mutta löysin paikan netistä vasta nyt! Tila on todella tunnelmallinen ja itse teeseremoniaan suosittelen ehdottomasti osallistumaan! Se on seuraavan kerran mahdollista 7.7, jollon on Tanabata-teetilaisuus. Hinta on aikuisilta 10€ ja lapseilta sekä opiskelijoilta vitosen.

Nyt painun mökille, luvassa siis muutaman päivän hilljaisuus ja sen jälkeen tarkempaa tietoa kaikesta ylläolevasta!