Puuro ja New York-kaipuu
Olen aamupuurifani, kuten moni teistä tietää. Pimppaan kaurapuuroni marjoilla, rusinoilla, banaanilla ja toisinaan hunajalla tai isoisän viikunahillolla. Kotimaisia mansikoitakin on jo tarjolla (mustikoita odotellessa!), joten puuroaamiainen on tähän aikaan vuodesta vertaansa vailla – eikä muuten kerry vyötärölle tai haittaa bikinilinjoja niin kuin vaikkapa leipä.
Ylemmän kuvan kaurapuuroannos on New Yorkin matkalla huiviin vetäisty versio, joka oli höystetty rusinoilla, soijamaidolla ja hunajalla sekä ripauksella kanelia – herkkua! Hassua, etä pitää matkustaa toiselle puolen maapalloa todetakseen, että kahvilasta saa sitä, mitä joka aamu syö kotonakin. Kysymys kuuluu: Miksei Suomessa saa kahvilasta herkkua aamukaurapuuroa? Aamiaiskulttuurimme kaipaa mielestäni ehdotonta pimppausta New Yorkin tai Berliinin tyyliin, jossa aamiaista nautitaan ulkona siinä missä muitakin aterioita. Yläpuolen kuvassa kiireiset nykiläiset venaavat aamupalabageleitaan, mehujaan, lattejaan ja puurojaan – kaipaan takaisin lomalle, takaisin New Yorkin vilinään!