Menu

Hyvää ja kaunista…

…On uusimman ELLEn otsikko jutussa, joka käsittelee kosmetiikan ekologisuutta. Minulta pyydettiin juttuun ”vältä kosmetiikassa näitä aineita”-listaa ja se löytyy uusimman ELLEn sivulta 115. Jotta asia ei jäisi kenellekään epäselväksi todettakoon, että kyseinen listaus on lähes identtinen Iskuryhmän Annen Elämäsi tärkein listan kanssa. Sehän johtuu siis siitä, että alkaessani koota listaa ELLElle hokasin Annen jo tehneen sen ja olen hänen luvallaan käyttänyt hänen hengentuotettaan, jonka allekirjoitan täysin!

Kokosin ELLElle myös allaolevan listan, jota he eivät kuitenkaan käyttäneet, joten tässä se on nyt teille, rakkaat Cocktailin lukijat:

10 keinoa, joilla nykynainen voi tehdä ekologisia valintoja kiireisessä arjessaan:

1. Osta määrän sijasta laatua. Kun vertailet tuotteiden hintaa, selvitä myös mistä, missä ja kenen toimesta tuote on tehty.
2. Suosi käytettyä. Kirppislöydöt ovat persoonallisia ja ekologisia! Vie myös omat vanhat vaatteesi ja tavarasi kierrätykseen tai kirpputorille.
3. Lopeta kertakäyttöelämä. Uudelleen täytettävät pakkaukset säästävät luontoa ja kukkaroasi – jo ensimmäisellä täyttökerralla!
4. Aloita muovikassiboikotti. Osta tai ompele pari mieleistä kangaskassia ja pidä ne aina olkalaukkusi pohjalla.
5. Käytä julkista liikennettä tai ota taksi, jos on kiire! Oma auto ei ole urbaanissa kaupunkiympäristössä välttämätön.
6. Sammuta sähkölaitteet(tietokone, tv, digiboksi, stereot) kun et käytä niitä. Myös stand by-asetus vie sähköä, sammuta laitteet kokonaan.
7. Lennä harkiten. Yksi edestakainen kaukolento voi saastuttaa yhtä paljon kuin vuoden työmatka-autoilu. Suosi matkakohteita joihin ei ole pakko lentää ja jos lennät, valitse aina suora lento.
8. Syö lähiruokaa. Suosi suomalaista (mieluiten luomua) ja vuodenajan ominaisia raaka-aineita. Vältä turhaa pakkausmateriaalia. Mitä vähemmän ruoastasi (ja rahoistasi) menee roskiin sen parempi.
9. Osta elämyksiä tavaran sijaan. Kasvohoito, hieronta, jooga, elokuvissa käyminen tai illallinen ravintolassa on paljon ekologisempaa kuin sadas farkkupari.
10. Kerro ympäristötietoisesta elämäntyylistäsi muille. Jaa vinkkisi helpoista, ekologisista valinnoista lähipiirillesi – saarnaamatta! Saat aikaan muutosta.