Menu

Lempikauppa

Minulta on pyydetty listaa Punnitse & Säästä-liikkeen lempituotteistani. Olen maininnut kaupan useaan otteeseen kuitenkaan tekemättä itse kaupasta postausta. Käyn ”Punnitteessa” kerran kuussa puhiinvaelluksella, jolloin ostan kassillisen kaikkea. Yleensä tämä kaikki maksaa jotain 40-50 euron välissä ja koska 15 euron ostoksesta saa leiman ja 10 leiman jälkeen 10 euroa alea hinnasta, saan joka neljännellä ostokerralla 40 ostokset 30 eurolla. Sehän ON säästämistä!

Ostan P&S:stä kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, tahnoja, mysliaineksia, patukoita, pesuaineita ja herkkuja. En osta tavallisista ruokakaupoista karkkia juurikaan, vaan hamstraan kerralla Punnitteesta satsin ja herkuttelen kuukauden mittaan vähitellen. Kun herkut ovat suhteellisen terveellisiä, voi niitä popsia paljon useammin ja enemmän kuin suklaata ja irtsareita. Olen tosi surkimus syömään pari palaa jotakin – haluan aina paljon, muuten ei mielestäni herkuissa ole järkeä… Jos esimerkiksi avaan sipsipussin, vedän sen kerralla, on se sitten 100 grammaa(niin kuin Terrat) tai 400 grammaa.
Punnitse & Säästä on ketju, jolla on myymälöitä Tampereella, Oulussa, Hämeenlinnassa ja Helsingissä. Kauppojen ideana on myydä kaikkea mahdollista asiakkaan haluamissa määrissä, eli pähkinöitä, myslejä, kuivattuja hedelmiä, siemeniä, papuja jne. sammioissa, joista voi lapioida itselleen sopivan määrän mukaan. Lisäksi saatavilla on pesuaineita, joita niinikään voi ostaa jo olemassaolevaan pulloon, tästä on olemassa blogaus jo ennestään.
Mitä minä sitten erityisesti ostan Punnitteesta? Lempparituotteni ovat: kuivatut sokeroimattomat luomumango ja -ananas (kuvassa), kuivatut omenarenkaat, jotka ovat ehdoton must esimerkiksi herkkumysliä valmistettaessa! Lisäksi nappaan aina mukaan Sunitan sesampatukoita sekä paahdettuja manteleita. Toisinaan otan myös halvaa ja ehkä oikein villinä päivänä jogurttikuorrutettuja lakritseja ja appelsiininkuorta. Villin asiasta tekee se, että bonuksena saan jogurtista vatsanväänteitä. Spesiaalitilanteessa kuitenkin on pakko saada överiherkkuja – niin kuin tänään: LOMA ALKAA NYT!
P&S on unelma kauppa sille, joka ei halua syödä herkkujensa kyytipoikana kakkaa, eli turhia säilöntäaineita. Toki kaupassa on niitäkin tuotteita, joissa on ties mitä lisäaineita, mutta niitä on helppo vältellä – helpompi kuin missään muussa kaupassa, Ruohonjuurta lukuunottamatta. Suosittelen piipahtamaan Punnitteessa! Kaupasta löytyy myös MAKEEdesign-merkkisiä lompakoita ja pussukoita (kuva), jotka on tehty vanhoista karkkipapereista! Valikoimassa on lisäksi monia teelaatuja, kahvia, keksejä, kuivakakkuja, sinappia, sipsejä, pastoja jne.
Helsingissä asioivia kehotan käymään Kurvin Punnitteessa (tai Itäkeskuksessa), Fredan liike on melko pieni. Itse raahasin mukanani kahta kauppakassia visiittini jälkeen – herkkuja on taas hetkeksi… Iloiseen hymyyn on lisäksi syynä aurinko, joka paistoi suorastaan kuumasti! Hymyä on viimepäivinä aiheuttanut myös uusi blondi kuontaloni, joka tuottaa minulle rajatonta iloa. Kampaajani on guru. Tosin on ihan pakko todeta, että mitään luomutouhua hiusten vaalentaminen ei ole – päinvastoin. Mutta ehkä sitä nyt kerran elämässä…

Loppuun vielä muutama herkkukuva kaupan valikoimista:ylemmässä kuvassa vasemmalla on suklaakuorrutettuja kuivattuja mansikoita ja oikealla mansikka ilman suklaata. 100 grammaa maksaa 2,35€. Alemmassa kuvassa vasemmalla luomuherkkusammioita ja oikealla gojia, josta vastikään blogasin.

Tässä vielä joitakin Punnitse & Säästä-irtoherkkujen hintoja /100g:
Kuivattu goji (ei sokeria) 3,50€
Omenarenkaat (ei sokeria) 1,20€
Kuivattu mango (ei sokeria) 1,20€
Luomu mango (ei sokeria) 3,00€
Luomu ananasrengas (ei sokeria) 3,00€
Pehmeä aprikoosi (ei sokeria) 1,20€
Kivetön luumu (ei sokeria) 0,65€
Paahdettu ja suolattu manteli 2,00€
Luomumanteli 2,50€
Kuivattu mansikka (sokeroitu) 2,35€
Kuivattu meloni (sokeroitu) 1,20€
Luksus muomumysli 0,80€
Suolaton karpalomysli 0,60€
Gluteeniton hedelmämysli 0,80€
Omena-mantelimysli 0,60€
Hedelmäjugurttirusina 1,20€
Jugurttiappelsiininkuori 1,20€
Valkosuklaalaku 1,20€